Velkommen til Kvardagsbiblioteket

Du vet den følelsen du har når du leser det siste ordet i en bok som rev deg opp ved roten og fikk virkeligheten til å falme? Den følelsen du har i brystet, et ekko som minner om den lyden bøker lager når du lukker den igjen – det var litt sånn å gjøre ferdig en bachelor i litteratur. Du kaster hatten opp for bilder, får et ark som bevis og en bank statement som viser minus sekssifret tall, og du tenker: hva nå? Hva skal jeg gjøre nå?

Bak kvardagsbiblioteket er to jenter fra østlandet som nettopp gjorde oss ferdig med en bachelor i Lancaster i England, og selv om vi begge tenker å gå videre med en master så ble virkeligheten plutselig veldig, vel, virkelig det siste året. Bachelorgraden har vært planlagt i mange år før man starter på den, og det føles egentlig litt som om vi fortsatt bør ha et par år igjen i Lancaster. Bare det å ta valget om vi ville ut i jobb eller gå videre som studenter satte dette veldig i fokus for oss begge. Vi har begge ambisjoner om å finne oss veien inn i et forlag en dag i fremtiden, men det er en tøff bransje. Det er få jobber, og det som er ledig krever ofte en erfaring du ikke er i nærheten å ha når du er fersk ut av studier. Mens vi lette rundt på det store, vide web etter informasjon om jobber, om intervjuer med de som har klart det osv. oppdaget vi at det ikke var så mange platformer dedikert til litteratur på norsk, hvis vi ser bort ifra forlag, aviser og en håndfull personlige bloggere skriver anmeldelser. Dermed våknet idéen om kvardagsbiblioteket.

Vår idé er å oppfordre den norske befolkningen til å lese mer. Vi ønsker å fremme litteratur som ikke nødvendigvis står på topp 10 hylla på Norli, fremme forfattere etter at du er ferdig med Jo Nesbø. Vi vil, om vi kan, oppjobbe oss et bedre innbill inn i forlagsbransjen. Vi ønsker å gjøre litteratur mer tilnærmelig, og anbefale gode litterære verker som ikke er like krevende å jobbe seg gjennom som Shakespeare og James Joyce er, men samtidig har en viktig stemme. Vi håper vi kan hjelpe deg å finne en fin bok du kan kose deg med etter at du er ferdig med den du leser nå.

0 comments on “Velkommen til Kvardagsbiblioteket