Anmeldelse: The Guest Cat av Takashi Hiraide

I sommervarmen synes jeg ofte at det enkle er det beste. Rask og enkel mat, stressfrie gjøremål, og ikke minst bøker som ikke krever spesielt mye av meg som leser. The Guest Cat (Katten på norsk) av Takashi Hiraide er en slik bok, med sine knappe 136 sider. Det burde dog understrekes at selv om The Guest Cat er en lettlest bok, kan den absolutt ikke kalles simpel.

theguestcat1

Jeg vil si at det motsatte heller er sant. Denne korte romanen (historien? semi-biografisk fortelling?) er virkelig en gullgruve av en bok. The Guest Cat forteller historien om et par i tretti-årene som jobber hjemmefra som frilans tekstforfattere. Det er tidlig tydelig at de føler de har havnet på et visst punkt i forholdet sitt hvor ting har begynt å stagnere; de har ikke lenger spesielt mye å snakke om sammen. Dette forandres fort når en nabokatt inviterer seg selv inn i livene deres. Katten Chibi blir plutselig en felles interesse for paret, som på mange måter blåser liv i forholdet mellom de to. The Guest Cat kan på mange måter betegnes som et slags kjæledyr-memoar, hvor hovedpersonens erindringer om filosofi og verden generelt brukes som et slags rammeverk rundt historien om Chibi.

the guestcat4

The Guest Cat er en fantastisk koselig bok om en katt og dens positive innflytelse på menneskene rundt den. Jeg synes Hiraide’s forlegger Kris Doyle sier det best:

Yes, it is ostensibly about a cat, but it’s more than that. It’s about how to manage your relationship, how observant we are in the world, in nature. The scenes of them playing with Chibi in the garden remind us how beautiful the world can be, and how much we miss of it when we keep our heads down at work. The whole thing has a fabular quality to it.

Med andre ord, en bok  som er perfekt for katteelskere, men også passende for alle som ønsker en lettlest men samtidig minneverdig bok.

Har du lest The Guest Cat? Hva er dine tanker om boka?
The Guest Cat kan bestilles her (engelsk) og her (norsk).

**Dette er en kvardagskanonbok

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *