6 Lettleste Bøker i Sommervarmen

Historie om et Ekteskap av Geir Gulliksen, 168 sider.
Gulliksen leverer her et ærlig innsyn i livene til et ektepar som er på vei fra hverandre. Forlaget bak boka, Aschehoug, beskriver boken på følgende måte: ‘Den handler om Hun og Han og livet de har sammen. Alt går bra, inntil det plutselig ikke går lenger, hva var det som hendte?’ Jeg synes det beskriver boka perfekt. Det er sårt og ærlig, uten at det nødvendigvis blir tungt å lese. Historie om et Ekteskap ble også nylig solgt til Storbritannia og USA, så det blir interessant å følge med på dens liv i utlandet fremover.

The Vegetarian av Han Kang, 160 sider.
Denne boka, altså. The Vegetarian ble først utgitt i Sør-Korea i 2007 og oversatt til engelsk i 2015, for så å vinne The Man Booker International Prize tidligere i år. Det er med andre ord en relativt hypa bok. Boka handler om Yeong-hye som etter en bisarr drøm bestemmer seg for å bli vegetarianer. Dette blir særdeles dårlig mottatt hos hennes familie og sosiale sirkel. Det er vanskelig å fortelle spesifikt om denne boka, da det er en sær fortelling om en dame som gradvis ekskluderer seg selv fra samfunnet rundt seg i en slags protest mot menneskelig grusomhet. Absolutt verdt å lese.

Modern Romance av Aziz Ansari, 288 sider.
Ansari har skrevet en bok om kjærlighet ‘in the modern age’ og ser på hvordan kjærlighet fungerer i en tid hvor Tinder og nettdating er norm. Han snakker mye om kjærlighet som både konsept og vitenskap, og sammenligner blant annet kjærlighet for 50-60 år siden og i dag. Boka er veldig bra lagt frem og Ansari har samarbeidet med en forsker for å sikre kvaliteten. Det hele er utrolig underholdende og lett å relatere til. Anbefales som lydbok da Aziz Ansari (kjent fra blant annet Parks and Recreation, Master of None og som standup-komiker) selv leser, og finnes blant annet på Storytel.

The History of Love av Nicole Krauss, 256 sider.
Denne boken har en litt cheesy titel, men gi den en sjanse! Krauss vant en rekke priser for denne romanen, inkludert William Saroyan International Prize for WritingThe History of Love handler om kjærlighet på tvers av generasjoner og hvordan kjærlighet kan inspirere kunst som igjen kan inspirere til kjærlighet. Fortalt med et skiftende point of view mellom 14 år gamle Alma Stinger og en gammel mann, Leo Gursky, fremstiller boken to svært ulike perspektiver på kjærlighet og sorg. Denne boken er helt nydelig skrevet – ikke bare er historien hjerteskjærende vakker og trist, men prosaen leser som poesi. Perfekt for alle med litt myke hjerter.

Hundreåringen som Klatret ut av Vinduet og Forsvant av Jonas Jonassen, 381 sider.
Denne har nok de fleste hørt om. Jeg vil påstå at dette er en perfekt reisebok. Den er ekstremt underholdende fra start til slutt, så med denne så går flyturer unna i en fei. Innholdet er veldig lett, så her kan man lene seg tilbake. Titlen er veldig beskrivende, det er i grunn det som skjer. Ellers minner denne om Forrest Gump, og det er mye humor i både hendelser i boken, tonefallet boken er skrevet i og lekenhet med språk.

Stardust av Neil Gaiman, 333 sider.
Dette er en fin bok for de som liker litt lett fantasy. Gaiman leker med grensen mellom fantasi og realitet, i en roman hvor alt vi annser som mytologi og spinneri lever i et land, the land of Faerie, omringet av en mur. I et desperat håp om å fange hjertet til sin store kjærlighet, Victoria, lover Tristran at han skal hente en fallen stjerne de ser på nattehimmelen – en ekspedisjon som går gjennom et hull i muren og inn i Faerie. Dette er en herlig bok om kjærlighet og hat, grådighet og barmhjertighet, godt og ondt. Og slutten byr på noen fortreffelige overraskelser som kommer til å gjøre Gaiman til en klar favoritt.
** Dette er en kvardagskanonbok

9 comments on “6 Lettleste Bøker i Sommervarmen

1. Takk for boktips! De to siste har jeg lest selv allerede, og Stardust er en av de fineste kjærlighetshistoriene jeg veit om. Så nydelig bok. 🙂

2. Pingback: Nye utgivelser vi vil lese #1 | Kvardagsbiblioteket