Inspirasjon og utfordringer

Bokindustiren er en tøff bransje uansett hvilket felt man velger, og for to unge bloggere som nettopp har begynt er det noen ganger litt vanskelig å holde strukturen oppe, presse oss selv til å hele tiden skrive nye, interessante innlegg samtidig som vi leter etter fotfeste innenfor den norske litteratursirklen her på nettet. Hva gjør det vel om vi hopper over en uke, når vi egentlig bare skriver mest for oss selv uansett?

Jeg tenkt meg om litt, og jeg har hvertfall én god grunn til hvorfor det er viktig å bare stå på, og det er inspirasjonen vår blogging skaper for oss selv og hverandre. Victoria skrev noen uker tilbake om hennes utfordring til seg selv om å kun lese kvinnlige forfattere, og enda nyligere skrev hun om ulike innlegg andre bloggere hun beundrer har skrevet som hun syntes var verdt litt ekstra skryt. Et av disse innleggene handlet om å skrive 1000 ord hver dag. Inspirert av både Victoria sin utfordring, det innlegget og bare det å se mitt eget resultatet av å skrive 2 – 3 poster hver uke for Kvardagsbiblioteket, har jeg besluttet å lage min egen utfordring. Nemlig å skrive 30 000 ord på 30 dager. Jeg kjenner meg selv godt nok til å vite at en fast rutine på 1000 ord per dag er litt for ambisiøs i den situasjonen jeg er i nå (jobber lange dager, turer i fjellet, ufrivillige middagshviler osv), så derfor gir jeg meg selv litt tøyerom til å skrive mer en dag enn en annen. Grunnen til dette forsettet er enkle:

• jeg er egentlig veldig glad i å skrive, men må øve meg til å komme over skribentenes dørstokkmil.
  • jeg har blitt mye flinkerer til å skrive mer etter at Victoria og jeg begynte med Kvardagsbiblioteket, men jeg ønsker å skrive mer fiksjon også.
  • jeg føler meg ofte veldig inspirert når jeg er ute og går alene, men finner sjeldent tiden til å sette meg ned å gjøre noe med det.
  • jeg tror egentlig at å gi seg selv tid til å være kreativ hver dag er sunt for sjela.
  • jeg har endelig søkt på en mastergrad, som involverer kreativ skriving, og føler derfor det er på tide å skrive noe nytt, get the juices flowing og det der.

Planen er rett og slett å lage en enkel oversikt over de neste 30 dagene og skrive ned det presis antall ord jeg skriver hver dag, og krysse fingrene på at viljestyrken ikke sprekker. Planen er også å snakke litt mer om dette her på biblioteket etterhvert, men akkurat nå vil jeg returnere kort tilbake til det jeg skrev i innledningen min her, nemlig om inspirasjon.

Inspirasjon er viktig, om det er inspirasjon til å lese, skrive, fotografere, reise, trene. Det spiller ingen rolle hva det er, bare du føler deg inspirert. Jeg har tidligere skrevet om hvordan ulike tekster kan inspirere gjennom lesing, slik Victoria nå har inspirert meg til å ta opp denne utfordringen. Men man kan også finne mye inspirasjon fra egen kreativitet, og det er dette mange, meg selv inkludert, sliter med. Jeg har min indre redaktør som aldri blir fornøyd, og det er vanskelig å pushe et prosjekt videre om man har en dårlig start. Her er det viktig å huske at om man bare er påståelig så vil det etterhvert løsne litt, så kan det som ikke ble så bra skrapes bort senere. Og i løpet av den prosessen vil du helt garantert finne den inspirasjonen du trenger for at prosjektet skal flyte bedre, og at du skal kose deg mens du jobber med det. Så jeg slenger meg på Victorias utfordring til dere om å velge et felt dere har stor interesse for og lage deres egen lille utfordring; les x antall bøker, finn frem tegnesakene, dra på den bilturen eller løft 5kg tungere – utnytt den inspirasjonen!

PS. Nå har jeg alt skrevet 650 ord, så er alt godt på vei mot dagens mål.

1 comment on “Inspirasjon og utfordringer

1. Pingback: 30.000 ord på 30 dager: en refleksjon | Kvardagsbiblioteket