Interessant i Industrien: Nordisk Books

Nordisk Books er et veldig ferskt London-basert forlag som jobber med å oversette og gi ut skandinavisk kvalitetslitteratur på engelsk. Duncan Lewis er mannen bak forlaget og i følge The Bookseller hadde han sett seg lei på mangelen av god skandinavisk litteratur tilgjengelig på engelsk, spesielt sett i forhold til overfloden av skandinaviske forfattere av krimromaner.

dsc_0682

Forlagets første bok ble lansert tidligere denne måneden og er fra Danmark: Havoc (originalt Hærværk) av Tom Kristensen. Boka kommer offisielt for salg fra 6. oktober. For å fullføre «the Nordic trilogy», har forlaget også planer om ytterlig to utgivelser i nær fremtid:

  • Fra Norge, en samling veldig korte noveller med illustrasjoner av Kim Hiorthøy, planlagt utgivelse sent 2016.
  • Fra Sverige, Ebba Witt-Brattström sin roman Århundradets kärlekskrig, planlagt tidlig 2017.

Personlig synes jeg dette er et utrolig spennende konsept, jeg har også til tider stusset litt over mangelen på oversatt norsk (og skandinavisk) litteratur. Det finnes jo så mye bra? Gleder meg til å følge dette forlaget fremover og håper de lykkes med å gjøre skandinavisk litteratur (utover krim) litt mer mainstream og tilgjengelig på engelsk.

(Alle bilder fra Nordisk Books sin nettside)

Victoria x

You may also like

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *