Oppklar Forvirrende Litterær Terminologi: ‘Kafkaesque’ og ‘Orwellian’

Jeg føler meg ganske sikker på at ingen andre fagfelt inkluderer like mange ord som de fleste i vårt samfunn egentlig ikke vet hva betyr. En av disse ordene er ‘kafkaesque’, et ord som gjerne brukes ofte, og som jeg alltid synes har fått Franz Kafka sin litteratur alltid har virket veldig mystisk – noe som sikkert blir forsterket av at hans mest kjente verk handler om å våkne som et insekt. Men, vårt fantastiske litteratursamfunn er villig til å sette seg ned og forklare slike ting. Noah Tavlin har satt sammen en fin liten filmsnutt for å forklare hva Kafkaesque betyr, og det gir faktisk mening.

Denne videoen ble laget etter at Tavlin sin video som forklarer hva ‘Orwellian’ egentlig betyr fikk mye oppmerksomhet.

Så her har du fint forklart to forvirrende litterære ord, og med all den tiden du sparer fra nå av ved å slippe å undre deg over hva de betyr til å jobbe på den romanen som en gang skal resultere i at ditt etternavn får sur-fixen -esque eller -ian, og en liten film på youtube for å forklare hva hele ditt livs arbeid egentlig har handlet om.

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *