Oppdatering på «Lese kun kvinnelige forfattere»-Prosjektet

I september skrev jeg at jeg ville utfordre meg selv til å utelukkende lese bøker av kvinnelige forfattere frem til 1. desember.

Hvordan har det gått?

Når dette innlegget publiseres er vi et par dager inn i November, altså er jeg «ferdig» med 2/3 av prosjektet. Jeg synes prosjektet har gått veldig bra, rett og slett smooth sailing til tider, i og med at jeg heller tenker på alt det fantastiske som finnes skrevet av kvinner i stedet for å tenke på hva jeg ikke kan lese akkurat nå.

Men jeg må innrømme at jeg har gått på en smell.

whiteteeth2

Det var ikke den nye Jonathan Safran Foer-boka som slo beina ut under meg. Nei, det var faktisk et genuint svakt øyeblikk. Jeg følger selvsagt @renpoesi på Instagram, og det var hennes innlegg som minnet meg på at hallo, jeg  jo få lest Frode Grytten sin samling av mikronoveller, Vente på Fuglen. Så, en høstkveld hvor jeg følte behov for påminnelse om hvor fin verden kan være i mellom alt det grusomme (altså ikke sant) lånte jeg meg boka via eBokBib og pløyde gjennom den på ca. 45 minutter. Jeg innså først etterpå at Frode Grytten er jo mann. Damn.

therebutforthe

Men vet du hva. Dette prosjektet handler om å gjøre meg selv mer oppmerksom på hva jeg leser og hvilke forfattere jeg velger å lese, og i det store og hele er nok ikke Frode Grytten den verste (hvite) mannen å bryte reglene for.

Så hva har jeg lest i løpet av disse to månedene?

 • Guilia Enders, Gut: The Inside Story of Our Body’s Most Underrated Organ
 • Karolina Ramqvist, Flickvännen
 • Renee Knight, Disclaimer
 • Stephanie Danler, Sweetbitter
 • Georgia Clark, The Regulars
 • Amy Schumer, The Girl With the Lower Back Tattoo
 • Monika Steinholm, Nærmere kommer vi ikke
 • Jenny Offill, Dept. of Speculation
 • Dorthe Nors, Kantslag
 • Frode Grytten, Vente på Fuglen
 • Ali Smith, There But for The
 • Anne Tyler, Vinegar Girl
 • Rupi Kaur, milk and honey
 • Roskva Koritzinsky, Her inne et sted
 • Lydia Davis, Can’t and Won’t
 • Miranda July, The First Bad Man
 • Louise O’Neill, Asking for It
 • Anna Snoekstra, Only Daughter
 • Zadie Smith, White Teeth (ok, holder fortsatt på med denne, but still)

Håper den neste måneden blir fylt med like mange bra damer!

Victoria x

You may also like

5 comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *