Ny norsk poesi – lett lesing for romjula

Hei og god romjul! Håper dere som meg mesteparten av tiden befinner dere i pysj, under et teppe eller dyne på sofaen eller i senga, og helst med en god bok å lese og noe godt i koppen! Personlig bytter jeg for tiden mellom The Goldfinch av Donna Tartt og et par norske diktsamlinger som e-bøker. Det funker ganske bra, spesielt ettersom The Goldfinch er på hele 748 sider; da er det ganske digg å bryte opp med litt poesi her og der.

Her kommer derfor litt anbefalinger og mini-anmeldelser av norske diktsamlinger fra 2016, som alle finnes på ebokbib-appen!

Hvorfor er jeg så trist når jeg er så søt av Ingvild Lothe
Fantastisk samling – om å være ung, om å være kvinne, om å være ung kvinne. Lothe skriver åpenhjertig og rått, og jeg tok screenshot av nesten alle diktene i denne samlingen. Anbefaler også hennes første samling, Litt lyst til å pulse, litt lyst til å dø.

Alt skal skinne og blø av Sandra Lillebø
En fin diktsamling om barndom, parforhold og hverdagsliv. Personlig likte jeg den siste delen best, var ikke så veldig begeistret for den første delen. Likevel en samling verdt å få med seg.

Narr av Maiken Horn Bolset
Narr er Bolset sin debutbok, noe som gjør denne samlingen desto mer imponerende! Jeg synes Narr var en underholdende samling med mange sterke dikt om humor, seksualitet, nærhet og distanse.

Døden og andre tiggere av Anne Helene Guddal
Dette er enda en fin samling, med både sterke og svake dikt om politikk, kjærlighet og ødeleggelse. Jeg likte denne samlingen godt, men synes ikke alle diktene var like bra. Guddal ble forøvrig nominert til Brageprisen for denne samlingen!

Hva leser dere i romjula?
Victoria x

 

You may also like

4 comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *