Fine Boksteder i København

Vi startet nyåret med tre særdeles kalde dager i København. Vi, eller, hvertfall jeg, hutret og frøs så fælt at det til tider i grunn var vanskelig å nyte den flotte danske arkitekturen. Heldigvis kunne vi flykte inn i bokbutikker og varme opp fingre og tær (vi fant også et par kaféer og bakerier med deilige kakaoer og gjærbakst). Her er noen av stedene vi var innom som vi likte, så hvis du skal til København i nærmeste (eller fjerneste) fremtid kan du jo stikke innom og plukke opp en dansk slager for #lesverden.

Faraos Cigarer, Skindergade 27

Dette var en butikk for de litt mer spesifikt interesserte. Det var fryktelig mye tegneserier her, så hvis man liker Anders And så er dette virkelig stedet altså. Til tross for at jeg ikke leser mye tegneserier lenger (var hardbarket WITCH fan som yngre – ta kontakt om du ønsker å kjøpe fire årganger med blader ca. 2004 – 2008) synes jeg alltid det er så morsomt å se slike butikker. Denne butikken har jo en relativt smal målgruppe, og jeg blir så glad av å se at de likevel holder butikk.

Arnoldbusck.dk, Købmagergade 49

Dette er nok den butikken jeg ville satset på hvis jeg var ute etter lesestoff, og ikke bare litt kikking. Det var en typisk bokhandel med alle de nye titlene, andre, morsomme varer som bokhandler gjerne selger, og de hadde sjokolade. Det var også en søt kafé ved inngangen, og det synes jeg er en så god og fin idé. Liker alltid bokbutikker hvor man kan kjøpe seg en kaffe, slappe av, nyte litteratur. De hadde også en ganske god samling med engelske bøker for alle som synes det er slitsomt å lese et språk med æ, ø, eller å i hvert eneste ord  – eller om man rett og slett foretrekker en engelsk tittel på originalspråket. De hadde alt fra Austen til Shelley.

The Booktrader, Skindergade 23

Dette var en bruktbutikk, så flott for alle som liker en god skattejakt. Mye faglitteratur, kanskje mer så enn skjønnlitteratur. Jeg elsker second hand bokbutikker fordi de er billige, fordi man kan liksom gjenopplive en bok, og fordi det lukter bøker. Noen ganger finner man også første utgaver av en bok man liker, og det er jo litt kult å ha, til tross for at de fleste første utgivelsene jeg har funnet er fra 2000 eller senere. I tillegg kan man kjøper hardback billig. Jeg liker aller best det, for da varer de lenger.

Tranquebar Rejseboghandel & Café, Borgergade 14

Denne ligger omtrent midt mellom Kongens Have og Nyhavn. Vi fant den fordi den lå på andre siden av gaten til sushi restauranten vi spiste middag på en av kveldene. Dette var en flott bokhandel altså, men den var litt dyrere enn en gjennomsnittlig bokbutikk. De spesialiserte seg på reisebøker (som navnet antyder) og de hadde noen helt fantastisk flotte fotobøker, reiseguider til stort sett hvor som helst, og mange andre titler vi aldri hadde sett før. De hadde også en liten kafé med en solbærdrink som hørtes helt himmelsk ut.

Den Sorte Diamant – Det Kongelige Bibliotek

Dette biblioteket var massivt. Så stort faktisk at det ikke har en adresse, det er liksom bare: Det Kongelige Bibliotek. Det er nydelig arkitektur, veldig moderne på utsiden og ved inngangspartiet, men når du beveger deg litt innover inn mot lesesalene er det vakre, gamle rom. Litt sånt du forventer av lesesaler på kongelige bibliotek. Vi hadde egentlig bare lyst til å dra opp macbooken der og da og skrive noen essays. De hadde også en kafé og en liten butikk med bøker, totes, dansk lakris ol. Vi anbefaler at dere går opp alle trappene fra der rulletrappene ender, for å få den flotte utsikten ned mot inngangspartiet som du ser under her:

Den Lille Havfruen, Langelinie

Vi avsluttet med den lille havfruen, for man kan ikke kalle seg selv litteraturinteressert uten å se henne hvis man først er i Køben! Det var utrolig kaldt, for en er jo ute ved havet. Anbefaler et par layers om man kommer om vinteren. Det var varm drikke å finne av en hyggelig mann i en koselig liten stand her.

3 comments on “Fine Boksteder i København

1. 1) Neste gang må dere besøke min favorittbokhandel, Møllegades på Nørrebro. Sjekk ut instagrammen deres her: https://www.instagram.com/moellegadesboghandel/

2) Dette er på vei til å bli min absolutte favorittbokblogg på nettet. Dere er fantastiske!

• Åh for en nydelig bokhandel. Skal utvilsomt innom her neste gang jeg er i København. Og tusen takk for den fine kommentaren, vi setter så pris på det!

2. Så fine tips! Disse må jeg spare på