Interessant i bokverdenen #5

God onsdag! Det er lille-lørdag og tid for et nytt innlegg med interessante linker om ting som har skjedd i bokverdenen i det siste:

  1. Reaksjonene på Trump sin utestenging av mennesker fra Iran, Irak, Somalia, Syria, Sudan, Libya og Jemen i USA har vært mange. Nå har flere forfattere sagt at de kommer til å si nei til alle invitasjoner om å reise til USA som del av jobben deres. Bra, sier vi, til tross for at det er problematisk med tanke på hvor avhengig forlagsbransjen er av å være internasjonal. Det er dog ingen unnskyldning til å godta hat og diskriminering. Forlaget Comma Press, basert i Manchester, annonserte i dag at de kun kommer til å oversette bøker fra de syv landene ovenfor i 2018 som en protest.
  2. I juni lanserer Vintage forlag en serie med mini-bøker om «big subjects». Det er et forsøk på å mer aktivt bruke backlisten deres (de titlene som ikke er nye, men som de fortsatt eier rettighetene til). Forfattere involvert inkluderer Nigella Lawson (Eating), Haruki Murakami (Desire), Karl Ove Knausgård(!) (Fatherhood), Virginia Woolf (Liberty), og Toni Morrison (Race). Med en pris på £3.50 plukker jeg nok opp endel av disse, hehe.
  3. Emily Gould skrev om å være kvinne og føle press på å alltid være blid og ‘snill’ mot sine kollegaer og klienter. Veldig interessant om en industri hvor majoriteten av ansatte er kvinner.
  4. For bare noen dager siden åpnet Bokhuset i Stavanger!
  5. Bokelskerinnen har tipset om 11 nye norske bøker du bør legge merke til i vår! Elsker boktips og Bokelskerinnen skuffer sjelden. Gleder meg spesielt til å ta fatt på Eirik Eikehaug sin roman James Franco spytter når han snakker (Gyldendal).

Victoria x

You may also like

4 comments

  • Oversettelsene av bøkene fra de sju landene, tror jeg at jeg må prøve å få tak i når de kommer. Hvert fall noen av dem. Fin måte å utvide lesehorisonten på!

  • Tusen takk for link og fine ord, og for mange interessante nyheter. Jeg ble veldig nysgjerrig på Vintage-serien, de var skikkelig fine. Kommer nok til å bestille noen her jeg også. Jeg sikler på mange av de gamle Penguin Cassics, men flere av dem er ikke i salg lenger ( de oransje). Hvis jeg kommer meg til England igjen i løpet av året, eller neste år, må jeg ta en tur til favorittbruktbokhandelen min – de har veldig gode utvalg i brukte klassikere.

    • Det skulle bare mangle! 🙂 De er veldig fine, og for bare £3.50 er det jo umulig å si nei, hehe! Helt enig angående de oransje Penguin Classics, de er fine. Er personlig svak for Penguin Clothbound Classics også. Får jeg spørre hvilken bruktbokhandel det er du nevner her? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *