#lesverden Oppdatering!

God søndag! Håper dere alle har hatt en fin helg så langt og bare har planer om å gjøre ting dere liker idag. Selv skal jeg sitte på biblioteket noen timer i dag, rydde hjemme og lese så mye som mulig. Jeg tenkte vi kunne ha en liten oppdatering på #lesverden-utfordringen vår i dag – hva har jeg lest så langt og hva vil jeg lese de neste ukene?

Foreløpig har jeg lest tre bøker som del av utfordringen, og (dessverre) er forfatterene av disse bøkene fra de landene jeg typisk leser fra uansett – men vi må jo dekke de landene også! Det ble slik da jeg allerede var i gang med disse tre bøkene. Jeg forsøkte også å lese en bok fra Japan, Spring Garden av Tomoka Shibasaki, men den var rett og slett så uinteressant og kjedelig at jeg måtte gi opp – jeg tror jeg har gitt opp på kanskje 3 bøker de siste årene, så det er virkelig en sjeldenhet for meg.

#lesverden så langt:

Canada: Moral Disorder av Margaret Atwood, 2006.
Som dere kanskje vet er Atwood en av mine favorittforfattere noensinne, alt hun skriver er gull i mine øyne. Denne boka var inget unntak. Jeg plukket den litt impulsivt opp i Waterstones når jeg var på helgetur og trodde først det var en novellesamling. Selv om det strengt talt er en novellesamling, henger alle novellene sammen og boka er en skildring av en familie over 60 år. Det handler om familie, kjærlighet, og intriger. Jeg likte best den første novellen, ‘The Bad News’.

Storbritannia: Nutshell av Ian McEwan, 2016.
Denne boka har blitt veldig hypa i media, og jeg forstår godt hvorfor. Nutshell er nemlig en roman fortalt av en baby som ikke er blitt født enda. Fortellerstemmen er det ufødte barnet til Trudy og John, som fra sin plassering inne i livmoren til Trudy får med seg alt Trudy foretar seg. Det er en moderne versjon av Hamlet på mange måter: Trudy planlegger å ta livet at John med hjelp fra John sin bror, og Trudy sin elsker, Claude. Å ha et foster som hovedperson og eneste fortellerstemme høres kanskje sært ut, men McEwan har klart å gjøre det veldig interessant og ikke minst morsomt! Anbefales virkelig til alle lesere. Nøtteskall kom nylig ut på norsk på Gyldendal forlag.

USA: The Goldfinch av Donna Tartt, 2013.
Har skrevet en lengre anmeldelse av denne boka og sier bare at Donna Tartt har beholdt sin posisjon som en av de beste forfatterene i live i mine øyne etter denne boka.

Hva planlegger jeg å lese fremover?

Jeg vil lese Går, gikk, har gått eller Visitation av Jenny Erpenbeck (Tyskland), Oneiron av Laura Lindstedt (Finland), og De polyglotta älskarna av Lina Wolff (Sverige).

#lesverden på Instagram

Vi synes det er kjempegøy at dere bruker hashtaggen vår og deltar i leseutfordringen!

Som alltid, hvis dere har noen boktips så del de gjerne i kommentarfeltet! x

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *