Ali Smith There But for The

Pulsereads – Goodreads på norsk?

God søndag! Tidligere denne uka lanserte Pulsereads sin Beta-versjon av nettsiden deres. Personlig var jeg først litt skeptisk – er ikke dette bare en norsk versjon av Goodreads (som forsåvidt allerede finnes på Bokelskere.no)? Men førsteinntrykk kan bedra. Etter å ha laget en bruker og brukt nettsiden i et par timer er jeg mer positivt innstilt.

Pulsereads er nemlig overraskende ulikt Goodreads. Ja, det er en nettside hvor man kan anmelde, diskutere og lage lister over bøker man har lest – så langt, Goodreads og Bokelskere-kopi. Der Pulsereads derimot skiller seg ut er mulighetene for å opparbeide seg poeng og kjøpe bøker gjennom platformen. Pulseread er med andre ord mer en bokhandel enn en bokportal.

Skrivehistorier: en bok om skriving fra Flamme Forlag

Pulsereads er utviklet av Ludvig Ovtun van der Hagen og Anders Storbråten. De skriver følgende om hvorfor de lanserte Pulsereads:

«Målet vårt er å øke lesegleden, relevansen og bredden i distribusjonen av litteratur. Vi vil gjøre det litt enklere å oppdage nye bøker og forfattere slik at alle kan lese enda flere bøker som utfordrer oss og som vi har glede av. Alle behøver ikke å lese de samme bøkene!»

Det virker også som et nettsted hvor det er lett å finne likesinnede – spesielt nå mens det er i startfasen. Personlig er dette noe jeg har savnet på Goodreads. Jeg synes det er ganske vanskelig til tider å finne mennesker å følge der inne (legg meg gjerne til som venn!). Hos Pulsereads føles også som om det er mer fokus på forfattere og folk i bokbransjen enn privatpersoner, som kan være både en bra og en dårlig ting.

Nå har jeg bare såvidt begynt å bruke nettsiden, så det er vanskelig å komme med en ordentlig omtale av nettstedet. Jeg synes designet kan forbedres endel, foreløpig føles det litt som en billig Google+. Jeg synes derimot konseptet er interessant, og jeg kommer definitivt tilbake med en bedre omtale når jeg har fått ordentlig testet nettsiden.

Bruker du Goodreads eller Bokelskere? Kommer du til å prøve Pulsereads?
Victoria x

4 comments on “Pulsereads – Goodreads på norsk?

1. Har vel hatt en profil på bokelskere en gang i tida, men der er jeg ikke aktiv nå. Har derimot goodreads og er fornøyd med den! Har vel ingen umiddelbare planer om å prøve ut Pulsereads, men på den annen side høres det jo ut som en spennende konsept.

Goodreads for alltid <3 Etter å ha prøvd ut Pulsereads litt mer er jeg enda mer positiv, har også snakket litt med de som har laget platformen, og jeg tror det kan bli veldig spennende å følge med på. Men en erstatter for Goodreads blir det nok aldri for min del 😉

Victoria

2. Jeg tror ikke jeg kommer til å lage enda en ny profil på sosiale medier meddæ det samme. Jeg kan tenke meg at det er fint med en norsk kanal der man kan få mer inspirasjon til å lese norske bøker. At man kan samle poeng er jo også veldig kult.

Jeg bruker ikke Goodreads til så mye mer enn å logge bøker jeg har lest eller vil lese, og det fungerer helt fint. Det er jo også internasjonalt og gjør det enklere å følge bloggere/youtubere jeg liker.

Du har omtrent summert mine tanker om en ny platform! Jeg bruker forsåvidt Pulsereads litt nå, synes det er spennende å se hvordan det utvikles, men Goodreads er fortsatt min nummer 1 go-to. 🙂

Victoria x