Books Are Not A Luxury: Et Amerikansk Forsøk på å Spre Likeverd

Help America See Itself in Literature’ oppfordrer den nylanserte nettsiden Books Are Not A Luxury. Deres mål er enkelt og greit å få flere til å lese litteratur skrevet av forfattere fra marginalisterte grupper (LGBTQ, minoriteter, funksjondhemmede osv.) Hver måned legger de ut to anbefalinger, og tanken er at om vi kjøper disse to bøkene hver måned vil vi bidra til et mer inklusivt USA. Vi støtter forfatterene, vi bidrar til at bøker om disse folkegruppene får mer fokus, og vi utfordrer våre kulturbaserte normer.

SUPPORT AN INCLUSIVE AMERICA. JOIN US AS WE COLLECTIVELY BUY 2 BOOKS A MONTH BY WRITERS OF COLOR, LGBTQIA WRITERS, AND WRITERS WITH DISABILITIES.

Akkurat nå forfremmer de romanen Queer, rock, love av Dr. Paige Schilt. Det er en autobiografisk roman som handler om Paige sitt opplevelse av å forelske seg i Kathy, som for sin del er en ‘Texan boygirl’. På coveret erklærer romanen seg til å være en familie memoir, og en av bokens største salgspunkter er at romanen motbeviser forutsettingen om at et queer-par ikke tilhører familielivet.

Organisasjonen legger enkelt frem hvordan du, som leser, kan ta del i en bevegelse.

If 25 people buy the same book at the same time, it creates a blip on a sales chart.

If 250 people buy the same book at the same time, the blip grows.

If 2,500 people buy the same book at once—or 25,000—an industry starts paying attention.

If 250,000 people buy the same book, the writer becomes a major figure.

If we all buy books twice a month, every month, a movement is built.

Siden har også en bank med bøker de anbefaler og Q&As med forfattere. I tillegg støtter de ofte indie-forlag ved å fremheve bøker som større forlag kanskje ikke synes passer så godt for dem. Dr. Schilt ga sin roman ut på Transgress Press. Denne bevegelsen er kanskje ikke like relevant for oss nordmenn, siden mange av disse bøkene kan være utilgjenglige i Norge. Og enda færre har nok blitt oversatt. Men det er slikt et enkelt og elegant konsept, ikke veldig mye å forholde seg til, og en utrolig vakker tanke, ikke sant? Ikke helt ulikt vårt #lesverden prosjekt, som fokuserer på å lese fra ulike kulturer.

0 comments on “Books Are Not A Luxury: Et Amerikansk Forsøk på å Spre Likeverd