Bøker som blir Film i 2017

Det er lørdagskveld her i Melbourne, og jeg har nettopp kommet hjem fra en flott dag i Dandenong nasjonalpark. Det glipper litt i øyelokkene mine, og jeg føler meg 100% i filmhumør. Skjønnheten og Udyret har nettopp kommet til kinoene her, og jeg sjekket litt rundt på www etter andre interessante litteraturbaserte filmer som kommer ut i 2017.

King Arthur: The Legend of the Sword
Ressigert av Guy Ritchie, en ny versjon av Kong Arthur kommer snart ut. Denne er jeg litt spent på, den virker som den er litt mørkere enn det man kanskje ville forventet av en slik type film. Den byr helt garantert på andre toner enn Monty Phyton sin Holy Grail, eller Antonie Fuqua sin versjon fra 2004. Tipper denne her har en del spenstige slåsscener, blant annet. Men vet ikke helt hva jeg synes om at Kong Arthur har samme hårstil som Justin Beiber (kanskje ikke helt Beiber, men kom ikke på hvem det ellers kunne vært).

Blade Runner 2049
Etter 35 år kommer en oppfølger til den ikoniske science fiction filmen Blade Runner, som er basert på Phillip K. Dick sin roman Do Androids Dream of Electric Sheep. Plottet er at LAPD Officer K, spilt av Ryan Gosling, oppdager en hemmelighet som truer med å lage fullstendig kaos i samfunnet. Officer K begir seg derfor ut på leting etter  Rick Deckard (Harrison Ford), som ingen har sett på 30 år – altså ikke siden slutten handlingen i den første filmen. Dennis Villenueve ressigerer.

The Circle
Dette er en bok jeg har sett mye til, uten at jeg egentlig vet noe som helst om den. Men en film med Tom Hanks og Emma Watson må garantert på denne lista. En historie om hvordan sosiale medier og overvåkning /mangel på privatliv kan føre til dramatiske konsekvenser er utvilsomt en film/bok verden trenger. Det er alltid litt ekkelt når man ser/leser slike historier for man ser så godt at det er basert på vårt samfunn. Denne filmen ressigeres av James Ponsoldt.

Same Kind of Different As Me
En oppsummert handling for denne filmen får den egentlig til å høres litt kjip ut, men Renée Zellweger spiller i den, så derfor tenker jeg at den er verdt en sjanse (som dere sikkert skjønner baserer jeg ofte mine filmvalg på skuespillere). Plottet: en internasjonal kunsthandler må (for uvisste grunner akkurat nå) bli kjent med en farlig uteligger for å redde ekteskapet sitt. Alle tre har visst i etterkant de mest utrolige opplevelesene i deres liv. Så ja, høres litt rart ut? Men den er bastert på en non-fiction, og det gjør den litt mer interessant igjen. Boken heter så mye som Same Kind Of Different As Me: A Modern-Day Slave, An International Art Dealer, And The Unlikely Woman Who Bound Them Together og var en bestselger i 2006. Denne filmen blir Michael Carney sin debut som ressigør.

A Murder on the Orient Express
En remake av Agatha Christie sin kjente roman kommer i slutten av 2017, med blant annet Johnny Depp, Josh Grad og Michelle Pfeiffer. Jeg tror det kan bli spennende å ha en litt mer moderne versjon, og jeg gleder meg veldig til å se hva de kan finne på med denne her. Kenneth Branagh ressigerer.

Flaks for meg at de har studentrabatt på kinoene her på mandager! Hvilke filmer gleder dere dere til å se i år?

2 comments on “Bøker som blir Film i 2017

1. Innmari morsomt innlegg, gleder meg til mye film!

Jeg er spesielt spent på Blade Runner 2049, til tross for at jeg fortsatt ikke har sett den første haha. Men da har jeg to filmer å se, og det er jo ikke så dårlig. Tusen takk for hyggelig kommentar, og for at du leser!