Mammutsalget 2017 – hva kjøpte Victoria?

Siden jeg bor i Storbritannia, var jeg redd for at jeg skulle gå glipp av årets Mammutsalg. Heldigvis skulle jeg tilfeldigvis en tur hjem til Norge rett etter at salget var avsluttet – som betyr at jeg fikk en enda bedre deal, nemlig 3-for-2 på alle bøkene i salget! Hurra, sa jeg, ånei, sa lommeboka mi og gråt en skvett. Neida. (Joda). Her er mine nøye utvalgte bøker fra salget:

Vinternoveller av Ingvild H. Rishøi, Gyldendal

Denne har jeg allerede lest og for en novellesamling! Wow, denne var virkelig fantastisk, og nå vil jeg bare lese alt Rishøi noensinne har skrevet. Vinternoveller er en samling med tre noveller. I den første møter vi en mor og hennes unge datter, som ikke har råd til bussen og derfor må gå hjem i vinterkulda. Denne novella tok nesten knekken på meg, det var sårt og fint samtidig. I den andre novella møter vi en alenefar som forbereder seg på at sønnen skal komme på besøk for første gang på lenge og derfor må ut og kjøpe en pute. I den tredje og siste novella møter vi tre barn som rømmer hjemmefra med Valdresekspressen.

Selvopptatt av Ellisiv Lindkvist, Cappelen Damm

Selvopptatt handler om å være forfatter og kvinne. Fra Cappelen Damm sine nettsider: ‘En forfatter drar til Visby på Gotland for å skrive. Men skriveprosessen utfordres når hun involverer seg i et trekantdrama med en litausk poet og en polsk krimforfatter.’ Passe merkelig og forhåpentligvis fint.

Sone Z av Øyvind Vågnes, Tiden Forlag

Sone Z er en dystopisk roman (på nynorsk!) om et overvåkningssamfunn. DeGarve har styrt fly over Sone Z i flere år; Sone Z er stedet hvor flyktninger forsøker å komme seg inn i landet. En dag forsvinner hans voksne datter – uten spor. Til tross for at det kameraer overalt, finnes det ingen hint om hvor hun kan ha tatt veien. Det er ‘ei forteljing om ein mann som blir konfrontert med blindflekkane i sitt eige liv, og omstenda som har skapt dei.’ Gleder meg til å lese denne.

A Manual For Cleaning Women av Lucia Berlin, Picador

Denne har jeg hatt lyst til å lese  lenge! Da jeg fant den i innbundet format for 99kr(!) var det altså ingen spørsmål om saken. Denne gikk sin seiersgang på sosiale medier i fjor sommer. Boka er en samling noveller med handling i sørkysten av USA.

Alt i alt er jeg fornøyd med mine kupp fra salget! Kjøpte du noe spennende på mammutsalget?
Victoria x

2 comments on “Mammutsalget 2017 – hva kjøpte Victoria?

1. Det ble ikke noe salg på meg i år. Fingrene mine klør etter nye bøker, men jeg må prioritere hvor pengene mine går. Men det hindrer meg ikke å titte på bøkene og smuglese. Takk for tipsene likevel. Skal sjekke om jeg finner noen av de på biblioteket.

Jeg skjønner deg så godt! Heldigvis har jo bibliotekene minst like mye bra 😀 Hvis du ikke bruker ebokBib enda, så anbefaler jeg den appen også – biblioteksbøker på telefonen! Tror de fleste av disse bøkene finnes på bibliotek rundt om i Norge 🙂
      Victoria x