Lesestoff for resten av påsken

Jeg gikk helt glipp av halve påsken! I Australia er året opp-ned, og feriene her er visst nok også helt annerledes. Min mid-term break starter på fredag, så hele påskeuka må jeg på universitetet. Derfor kommer dette innlegget som jeg hadde planlagt for uken før påsken litt for sent. Tenkte å inspirere med fine bøker å ta med på hytta, en bra bok å kose seg med når skiene er stilt opp langs veggen, peisen er tent og du kan begrave føttene i varme saueskinn på sofaen. Hvis det er slik påsken din ser ut er vel ikke en bok nok? Så denne listen får heller bli forslag til hva du kan ta fatt på når den boken du alt har begynt å lese er ferdig.

The Curious Incident with the Dog in the Night-time av Mark Haddon*
Hvis du enda ikke har lest denne fantastiske boka, så er det rett og slett på tide. Men jeg tenkte at den er et fint alternativ for de som ønsker en detektivfortelling uten så mye død og blod og vold – jeg har for eksempel såvidt tatt i en Jo Nesbø roman fordi jeg vet at han er litt for heavy for min skjøre sjel. Curious Incident pitch: Christopher, 15, lider av autisme. En dag oppdager han at noen har drept naboens hund med en høygaffel, og han bestemmer seg for å finne ut hvem som gjorde det.

Sherlock Holmes av Sir Arthur Conan Doyle
Mr. Holmes passer på alle medium, synes ikke du også? Jeg er fan av filmene med Robert Downy Jr, men er kanskje enda mer imponert over BBC sin serie med Benedict Cumberbatch. Hvis du ikke har sett Tv-serien så er det heldig for deg at du har ferie. Hver episode er ca. halvannen time, og sesong 4 kom nylig på Netflix. Jeg har så langt bare lest en av bøkene, til tross for at jeg har eid en samlerutgave i ganske mange år nå. Bøkene har en veldig annen stemning en adapsjonene, mye mer i stil med tiden de ble skrevet. I tillegg så har du en mye mer subjektiv forteller i Doctor Watson i boken enn du får i adapsjonene, siden en filmatisering kan bli mer omnicient. Derfor får du en helt ny vinkel på hvordan Mr. Holmes løser sine saker. I tillegg var A Study in Scarlet, den første boken, delt inn i to deler: Sherlock som etterforsker saken, og etterpå en bakgrunnshistorie for personen som stod bak mordet.

      

Nådegiveren av Jan Boris Stene
Hvis jeg skulle plukket opp en krim-roman denne påsken ville jeg nok prøvd meg på debut-romanen til Jan Boris Stene (dessverre får jeg jo ikke tak i den her i Australia). Romanen kom ut i 2015, er kategorisert som historisk krim, og satt i Trondheim. Perfekt for alle NTNU og andre Trondheim-baserte studenter som ikke fikk kommet seg hjem i ferien pga. studier. Boken handler om doktor Wilberg og den ‘eksentriske gentlemandetektiven’ Astor Falkener som sammen forsøker å løse mordet på tysk konsult begått i Vår Frues Park. Det har blitt dratt mange paralleler mellom dette paret og Sherlock og Watson, som jo har vist seg å være en suksessful kombo. En oppfølger kalt I Djevelens Klør kom ut i år.

Og ikke glem at Jo Nesbø sin nyeste Harry Hole bok er ute! For en god oversikt over hvilke nye krim-romaner som har kommet (eller kommer) i år ta en titt innom Geir sin blogg.

Hva har dere egentlig tatt med dere på hytta (eller hvor dere nå tilbringer ferien)? Ønsker alle en fortsatt god påske!
Sunniva x

 

*Dette er en kvardagskanonbok

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *