Bologna Children’s Book Fair 2017: en refleksjon

*Alle bildene er tatt av Claire Lee, med unntak av de to siste tatt av Daniel Postlethwaite.

For en opplevelse barnebokmessa i Bologna var! Jeg har jo tidligere vært på London Book Fair og selv om det absolutt var en opplevelse, var bokmessa i Bologna noe helt for seg selv. Så mange mennesker som elsker og arbeider med (barne)bøker på ett og samme sted? Det må jo bare bli bra!

Vi fløy til Bologna på tirsdagen og var på bokmessa hele onsdagen. Bokmessa varte fra mandag til torsdag. Selv om det kun ble én dag på messa, var det absolutt verdt det. Det betydde dessuten at vi fikk med oss litt italiensk mat, kultur og (masse) vin de to andre dagene.

Hvorfor var jeg på barnebokmessa?

Først og fremst var jeg på barnebokmessa for å presentere en ny app en klassekamerat og jeg har jobbet med. Tidlig på høsten i fjor pitcha vi ideen vår til lærerene for en sjanse til å presentere på bokmessa, og vi ble valgt ut! Det har betydd mye ekstra arbeid utenom pensum, og det har til tider krevd både en, to og tre kopper kaffe og te for å komme gjennom. Det var absolutt verdt det, og følelsen da vi gikk av scena på onsdag ettermiddag var fantastisk.

Bounce Sales & Marketing Ltd.

Etter noen kopper kaffe og hotellfrokost tok vi taxi til bokmessa. Vi ankom rett etter at det hadde åpnet, og brukte en times tid til å vandre rundt og titte. I ti-tiden hadde vi et møte med Bounce Sales & Marketing Ltd., et markedsføringsbyrå som jobber med forlag. Vi fikk en kort introduksjon om deres arbeid og se på et par kommende bøker og bestselgere.

Chicken House og Barry Cunningham

Deretter hadde vi et møte med det engelske forlaget Chicken House og mer spesifikt forleggeren back det, Barry Cunningham. For de som ikke er så kjent med historien, så er Barry mannen som ga J. K. Rowling kontrakt for den første Harry Potter boka etter utallige avslag fra forlag. Som Rowling selv sier:

«If it wasn’t for Barry Cunningham, Harry Potter might still be languishing in his cupboard under the stairs.»

Et ganske stort navn i bransjen, med andre ord! Barry har siden 2000 drevet sitt eget forlag, Chicken House, som gir ut barne- og ungdomsbøker med stor suksess. Vi fikk se på mens han presenterte titler for en brasiliansk kjøper. Så utrolig kult! Dette var nok et av høydepunktene for meg.

Presentation Time!

Klokka 16 på onsdagen var det nemlig dags for presentasjon. I tillegg til elever fra min MA, var det elever fra Oxford Brookes MA Publishing og Cambridge School of Art MA in Illustration. Vi presenterte først og det gikk over all forventning. Jeg var og er fortsatt så himla stolt over både egen og andres innsats i dette prosjektet. På kvelden feira vi med et ukjent antall flasker vin på en koselig jazzbar.

Forlagsverden altså <3 Barnebokmessa i Bologna er et mekka for alle bokelskere, spesielt de som er interessert i barne- og ungdomsbøker. Håper det var det første av mange besøk for min del!

Har du vært på Bologna barnebokmessa eller en annen barnebokmesse?
Victoria x

2 comments on “Bologna Children’s Book Fair 2017: en refleksjon

1. Åh så gøy! og ikke minst gratulerer med presentasjonen! Jeg har hatt veldig lyst til å dra selv, og ble ikke mindre gira av å lese dette innlegget. Neste gang kanskje!

Takk! 🙂 Håper du får mulighet til å reise i nær fremtid!
      Victoria x