Hvordan finne bøker for #LesVerden

Håper alle har en fin påskeaften!

Når vi startet #LesVerden fikk vi et spørsmål om hvordan vi fant bøker fra de ulike landene. Siden vi ikke ordentlig hadde begynt vet jeg ikke helt hvor godt jeg fikk svart, men nå har det gått en stund og jeg har plukket opp noen triks jeg tenkte jeg skulle dele med dere.

• Se hva vi har lest ved å enten sjekke listen vår, eller søk etter ‘les verden’ på søkefeltet på bloggen vår.
  • Søk etter hashtagen vår på instagram (@kvardagsbiblioteket) for å se hva vi og andre lesere har lagt ut der.
  • Søk etter lister over bøker fra ulike deler av verden på sider som for eksempel goodreads. Du kan søke geografisk eller du kan være litt kreativ og søke etter ting som ‘immigrant literature’ og ‘colonisation literature’.
  • Se etter spennende titler på ‘oversatt literatur’ sidene hos forlag. Der er du garantert til å finne noe spennende og ikke-norskt.
  • Hvis du leser engelsk kan du også se på forlag som spesialiserer seg på oversatt litteratur, som Harvill Secker, MacLehose Press, Hesperus, Archipelago osv.
  • Se hva som er nominert til internajonale priser. Da er du garantert å finne bøker som er oversatt til engelsk.
  • Spør rundt! Har du venner med bakgrunn eller familie i andre land? Spør hvilke bøker de synes man bør lese for å få et innblikk i deres kultur.

Har dere noen gode tips til å finne spennende, utenlandsk litteratur? Hvilke gode utenlandske bøker har dere lest i det siste?

0 comments on “Hvordan finne bøker for #LesVerden