To varme drikker du bør prøve før kulden forsvinner

Ryktene har det at våren er på vei til Norge. Jeg tror kanskje det er min favoritt, når du endelig kan ta frem tøysko, en lett jakke og kjenner at solen varmer. Alt er så mye lettere: klærne, kroppen, sinnet. Man kan begynne å sitte ute, selv om det kanskje er litt kjølig enda. Jeg har to oppskrifter på varme drikker jeg vil dele med dere, så her kommer de, før alle snøen og kulden er vekk.

Gurkemeie latte (aka. tumeric latte, høres litt bedre ut på engelsk)

 • 1 krus med melk of your choice (skummet, kokos, mandel, soy – alt fungerer)
 • 1 ts gurkemeie
 • 1/2 ts kanel
 • 1/2 ts kardemomme
 • 1/4 ts ingefær
 • 1 ts honning
 • 3-4 sorte pepperkorn

Fremgangsmåte: Varm melken på platen. Tilsett all krydder og honning. Når melken er varm nok, hell den gjennom en sil for å bli kvitt krydderet. Hvis du har en melkesteamer kan du lage deg litt skum. Du kan også kjøre det i en blender litt. Tilsett mer honning om du vil ha en søtere smak. Nyt med en god bok.

 

Matcha kakao av hvit sjokolade

 • 1 krus melk (igjen: opp til deg hva du foretrekker, men kokos gir denne en god smak)
 • 1 ss. matchapulver
 • 2 – 4 biter hvit sjokolade (jeg brukte to ruter fra lindt)
 • 1 ts. honning
 • 1 klype salt
 • 1 dasj vaniljeekstrakt (valgfritt)

Fremgangsmåte: Ha matchapulveret i melken og visp godt sammen (Obs: matcha er veldig finpulverisert, så om du ikke har en god visp kan det lett klumpe seg sammen. Jeg kjører det gjerne i en blender i et par sekunder for å mikse ordentlig). Tilsett sjokolade, honning, salt og vanilje. Varm til passelig temperatur, og sjokoladen har smeltet. Nyt med en god bok.

Jeg elsker begge disse, og det er et fint alternativ til kaffekoppen. Matcha sies å være energigivende, og er like bra som å drikke ti kopper grønn te. Gurkemeie kalles ofte et superkrydder, og hjelper på ‘alt’. Når jeg fikser disse drinkene tar alt litt på slump (utenom matcha pulver – melk ratio), og begynner egentlig bare med å helle melk i det kruset jeg vil drikke fra for å måle hvor mye jeg trenger.

Håper dere har tid til å kose dere med en bok og en kopp med noe godt og varmt i denne helgen!
Sunniva x

You may also like

2 comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *