Interessant i Bokverden #14

God mandag! Den siste uka var det mye interessant vi kom over på nettet, så her kommer en ganske lang liste! Håper våren er på vei til dere hvor enn dere er i verden.

  1. ‘Hvis norske forlagshus absolutt vil produsere porno, kan de i det minste behandle den seriøst’. Veldig interessant av Marie Kleve om «litterær erotikk», og norske redaktører som ikke anser det som ekte litteratur og behandler det deretter.
  2. I Sverige har organisasjonen IBBY (International Board on Books for Young People) startet prosjektet «Silent Books». I artikkelen Gi innvandrerne bildebøker! foreslås et lignende konsept for Norge for å stimulere kommunikasjon og språktrening hos nyankomne barn og ungdommer.
  3. Elin fra Bokelskerinnen.com har intervjuet Ruth Ware! Spennende intervju med en spennende forfatter.
  4. Stine fra Aschehoug tipser om fire feministiske bøker de gir ut i vår.
  5. Julie skrev en bloggpost med tips til å skrive skjønnlitterært. Mange bra tips her, og det fikk det til å klø litt i fingrene etter å skrive . . .
  6. For hundre dollar per time kan du leie soverommet hvor Emily Dickinson skrev alle sine verk. Litt merkelig, litt fint?
  7. Litteraturhuset arrangerer Somaliske dager fra 5. – 7. mai. Dette høres ut som et skikkelig spennende arrangement som kan introdusere deg til en geografisk litteratur du sikkert ikke har vært borti før. #LesVerden!
  8. Roy Jacobsen (og danske Dorthe Nors) er på Man Booker International Prize sin shortlist. Dette er skikkelig gøy, og imponerende. Jacobsen er den første norske forfatteren til å noen gang bli longlisted for denne prestisjefylte prisen. Det er også kult at to av seks finalister er Skandinaviske.
  9. Om linken mellom å gå tur og å skrive i The New Yorker. I Henry David Thoreau sine ord: “How vain it is to sit down to write when you have not stood up to live!”
Victoria & Sunniva x

Forrige ukes linkpost finner dere her.

You may also like

3 comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *