Tre #lesverden bøker jeg vil lese

The End of Eddy av Éduoard Louis (Frankrike)

En slags selvbiografisk roman såvidt jeg har forstått. Handler om Éduoard, eller Eddy, som vokste opp i Hallencourt i nord-Frankrike, hvor de fleste faller under definisjonen fattig. The End of Eddy handler om hans liv der, og har fått mye oppmerksomhet for dens fokus på seksualitet, vold og ulikheter i samfunnet. Gjennom hele boka ligger et spørsmål i bakhodet: hvordan kan vi sørge for at vi er frie?

”Before I had a chance to rebel against the world of my childhood, that world rebelled against me.”

Finnes på norsk fra Aschehoug, oversatt fra fransk.

A General Theory of Oblivion av José Eduardo Agualusa (Angola)

Denne boka kom nylig ut på norsk, så da jeg så den i min lokale bokhandel på halv pris slo jeg til. Agualusa er fra Angola, og A General Theory of Oblivion tar sted på kvelden hvor Angola blir selvstendig. Ludo har agorafobi og har så vidt forlatt leiligheten hennes de siste 30 årene. Hun lever av grønnsaker, duer hun lurer inn gjennom vinduet, ved å brenne møblene og bøkene sine for varme, og skriver livshistorien hennes på veggene i leiligheten.

Vi får følge Angolas historie gjennom de historiene Ludo forteller oss; gjennom hva hun ser gjennom vinduet sitt.

Finnes på norsk fra Bokvennen.

The Course of Love av Alain de Botton (Sveits)

Altså, hvor himla fint er dette coveret! Helt ærlig: kjøpte boka mest fordi den er så utrolig fin. Heldigvis har den fått veldig mye bra anmeldelser også, blant annet fra Sandra Beijer.

I The Course of Love er teknisk sett en sequel til hans andre roman, Essays in Love, men den kan visstnok leses som den er også (håper det, for jeg har ikke lest den første, hehe). Vi møter Rabih og Kirsten i Edinburgh. De har forelsket seg, bestemmer seg for å gifte seg, får barn. I følge normen er dette slutten på historien – men det er faktisk bare begynnelsen i denne romanen. The Course of Love handler mindre om forelskelsen, og mer om å opprettholde et forhold over lengre tid. Med andre ord, det høres veldig likt Nina Lykke sin Nei og atter nei og Geir Gulliksen sin Historie om et ekteskap, men jeg kan jo ta helt feil. Gleder meg til å lese denne.

Finnes dessverre ikke på norsk enda, så vi får håpe et forlag snapper den opp snart!

Som alltid vil jeg gjerne høre deres beste boktips til #lesverden fra forfattere som ikke er fra Norge, Storbritannia, USA eller Australia, så hvis du har noen legg gjerne igjen en kommentar!
Victoria x

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *