Interessant i Bokverden #19

God mandag! Både i Norge og Storbritannia har det vært utrolig varmt den siste uka, og det betyr én ting for Victoria hvertfall: bøker, iskaffe, lesing i parken (sånn i mellom praksisarbeid, i det minste, da hun går inn i sin andre uke i praksis i London i dag!)


Iskaffe og PC-stativ av bøker – man kan jo ikke forvente noe annet i et forlag!

Down under er det litt kaldere, så Sunniva koser seg med utallige kopper te og gode bøker innendørs. Ellers da? Her kommer ukas interessant i bokverden:

  1. Om krimlitteratur og hvorfor det aldri fokuseres noe særlig på morderen i bøkene. Interessant lesing.
  2. Om norsk litteratur og redselen for å krenke noen ved å skrive om «tabu» tema og hvorfor det er feigt. Likte denne artikkelen veldig godt, det er et tema jeg egentlig aldri har tenkt over før.

     

    «Hvis alt blir lett fordøyelig, blir litteraturen uviktig.»- Joanna Rzadkowska.

  3. En fin artikkel om Chinua Achebe sitt liv og verk. Achebe var en nigeriansk forfatter, mest kjent for sin roman Things Fall Apart (1958) som er den mest leste boka i moderne afrikansk litteratur.
  4. NPR anbefaler seks bøker du kan drømme deg bort i sommervarmen. Alternativt kan du sjekke ut våre lettleste sommertips fra i fjor!
  5. En fin artikkel om flerspråklighet. Blir man en annen person i et annet språk?
  6. Spesielt i det engelsktalende markedet blir selvpublisering større og større. Her er en artikkel om hva som skal til for å få boka ut i verden uten å gå gjennom et forlag.
Victoria & Sunniva x

Forrige ukes linkpost finner du her.

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *