5 bøker vi vil lese i juni

God søndag! Her i London er det strålende sol og rundt 25 grader – digg! I dag skal jeg på Camden Market og utforske noen små bokhandler i Nord-London – dette er nemlig min siste søndag i London! Som tiden flyr. Her kommer et knippe bøker jeg vil lese i juni, en salig blanding av novellesamlinger og lengre noveller.

The Doll’s Alphabet av Camilla Grudova

En samling noveller ‘in the tradition of Margaret Atwood and Angela Carter’. Ehh, bare noen av mine favoritting i en og samme setning! Novellene har feministiske preg og handler om all slags bisarre ting, fra feministiske opprør til menn som er halvt menn og halvt edderkopp. Gleder meg veldig til å ta fatt på denne.

The Ghost Who Bled av Gregory Norminton

Enda en novellesamling! Denne jobbet jeg med å promotere da jeg hadde praksis hos Comma Press i Manchester for noen uker siden, og fikk også se Norminton lese en av historiene i en bokhandel. En skuespiller med kreft finner på en artistisk måte å forlate scenen med stil, en gravid komponist må forholde seg til å skulle bli mor mens verden går under. Denne boka har blitt hyllet i anmeldelser i Storbritannia, så jeg håper jeg liker den

Death at Intervals av José Saramago

Hos Daunt Books i London har de en avdeling hvor bøkene er delt inn etter land. Perfekt for #LesVerden! Jeg plukket opp denne boka av portugisiske Saramago. På den første dagen av et nytt år slutter plutselig mennesker å dø i et land. Først feirer alle innbyggerne. Deretter blir det vanskeligere. For hvordan skal forsikringsselskap tjene penger hvis ingen dør? Hva skjer med religion og kirker? Hva med de som er på kanten av døden men nå ikke kan dø? Litt dystopiske romaner er en av mine favorittgreier, så gleder meg til denne.

Malerens Muse av Lisa Strømme

I denne romanen skaper Lisa Strømme sin egen versjon av historien bak Skrik av Edvard Munch. Sommeren 1893 ankommer Munch Åsgårdstrand og møter hushjelpen Johanne Lien. Det oppstår sterke følelser, og Johanne blir viklet inn i et nettverk av løgner og bedrag. Spennende om en historisk periode i Norge jeg ikke har lest noe særlig om. *Dette er et leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke

See What I Have Done av Sarah Schmidt

‘Lizzie Borden took an axe and gave her mother forty whacks,
When she saw what she had done, she gave her father forty-one’

4. august 1892 ble Andrew og Abby Borden funnet døde, drept med øks. Deres datter Lizzie er den første som blir mistenkt. I denne romanen forteller Schmidt hennes versjon av hva som kan ha skjedd. Kjøpte denne pga 1) elsker det lille rimet, håper hele boka er lignende, 2) coveret er så himla himla fint med knalloransje farge på kanten av sidene!

Hva vil du lese i juni? Er alltid på utkikk etter nye boktips!
Victoria x

1 comment on “5 bøker vi vil lese i juni

1. Pingback: Anmeldelse: See What I Have Done av Sarah Schmidt | Kvardagsbiblioteket