Hvilke bøker jeg tok med meg hjem fra Carlton Book Fair

Forrige helg hjalp jeg til på en liten book fair arrangert av et lokalt Rotary lag for å reise penger til forsking på mental helse. Det var rett og slett et second hand boksalg, og mine oppgaver bestod i å hjelpe å sette opp, ta betalinger og rydde ned. I ‘betaling’ fikk jeg med meg åtte bøker hjem, som jeg fikk plukke ut før salget startet; jeg fikk altså velge og vrake, og det var mye av muligheter. Så jeg tenkte å dele hvilke bøker jeg tok med meg hjem.

The Handmaid’s Tale av Margaret Atwood
Altså, i disse dager med HBO serien nylig ute og all mediadekkingen av denne Atwood-klassikeren, hvordan kan man ikke ta med seg denne om man ikke har lest den? Jeg hadde vage planer om å plukke den opp fra biblioteket uansett, så nå slipper jeg det. Siden Victoria allerede har skrevet utfyllende om hvorfor alle bør leste denne dystopiske romanen sier jeg ikke mer enn at jeg gleder meg til å plukke den opp!

Eat, Pray, Love av Elizabeth Gilbert
Skal innrømme at jeg ikke tenkte stort om denne boka (eller filmen) før jeg ble bitt av Wild-basillen. Jeg så filmen, leste også Gilbert’s non-fiction bok om å leve et kreativt liv (Big Magic) og har hatt den skrevet opp på lista over travelogues som må leses en stund nå. Jeg gleder meg veldig til å lese hennes refleksjoner om meditering, spesielt, siden det er noe jeg alltid sier jeg skal gjøre, men så alltid tenker jeg ikke har tid til – kan i det minste sette pris på ironien her. Uansett, en titel jeg er spent på; har både høye og ikke så høye forventninger på samme tid.

The Slap av Christos Tsiolkas
Denne boken er en liten murstein. Helt siden jeg kom til Melbourne har jeg hørt denne boken bli omtalt, fordi den har blitt omgjort til en veldig suksessfull mini-serie som nå også er adaptert til ‘amerikansk’ (hvorfor kan ikke USA bare vise utenlands TV? De snakker jo tross alt engelsk!). Jeg visste ikke spesielt mye om den, utenom at det er et slags slap involvert, og etter å ha lest på baksiden av boken er det visst en voksen mann på en BBQ som slår et barn, som ikke er hans sønn.

The Goldfinch av Donna Tartt
Etter Victoria sitt endeløse skryt av både denne og The Secret History av Donna Tartt kan jeg jo ikke annet enn å lese! Igjen henvender jeg dere bare til Victoria sin tidligere anmeldelse av denne boken, som hun leste tidligere i år. Nok en svær bok, men jeg tviler ikke på at den kommer til å falle i smak og da er jo ingen bok for lang!

Into the Wild av Jon Krakauer
Nok en travelogue jeg har lenge ønsket å lese. Likte filmen veldig godt! Er spent på å se hvilken vinkling denne tar, siden den er skrevet av Krakauer mens han forsøker å finne ut av hvorfor Chris McCandleless forsvant uten et ord til familien sin rett etter graduation for å leve et liv on the road, og også into the wild. Har stått høyt på listen min lenge, men av en eller annen grunn har den aldri vært å finne i butikker når jeg har vært på utkikk.

Strange Pilgrims av Gabriel García Marquez
Denne kolombianeren er kjent for sin magiske realisme, en sjanger jeg ikke har lest for mye av til tross for at jeg liker den veldig godt. Har stadig hørt navnet til Marquez uten å ha lest noe av ham, så da jeg så denne lille boken tenkte jeg at det kanskje var på tide. Dette er en samling noveller, så det gjorde jo saken enda bedre!

The God of Small Things av Arundhati Roy
Denne boken kom opp i en samtale jeg hadde med den unge amerikaneren som bodde i rommet mitt før. Da jeg fortalte ham om vårt Les Verden-prosjekt ga han meg noen tips etter å ha tilbrakt en del tid i India. Han sa et par titler, men dette var den han snakket mest opp og også den eneste jeg husker navnet på. Roy vant Bookprisen for denne da den kom ut i 1997.

Det var forøvrig også en god samling av Terry Pratchett bøker der, men jeg har jo alle på lydbok, så jeg gjorde isteden mitt beste for å passe på at alle andre kjøpte hans fantastiske romaner.

Er det noen bøker dere leter spesielt etter når dere handler second hand?
Sunniva x

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *