Diktformer som gjør alle til Diktere

Jeg har vært i skikkelig dikthumør i det siste – kanskje fordi jeg reiser og en diktsamling på telefonen er perfekt for korte perioder med dødtid. Tenker også at jeg vil prøve meg litt på dikt igjen, for det er jo så fint. Jeg har aldri vært spesielt god på dikt, og jeg tenkte derfor at det kunne passe fint å dele noen litt utradisjonelle og kreative måter å være dikter på, om man ikke føler, som meg, at man nødvendigvis har et spesielt stort talent for å si mye på kort tid.

Found poetry
Dette er et ordentlig kult opplegg, og jeg lurer på om det allerede finnes et dikt der ute basert på Donald Trump tweets. Konseptet handler om å lage dikt ut av tekst som allerede eksisterer, og som du binder sammen ved å sette det opp som dikt på en måte som gir det en poetisk rytme. Jeg skrev en gang et found poetry fra en samtale jeg hadde på en facebook gruppechat hvor vi snakket om hva vi måtte ta med oss av ingredienser for å lage middag sammen, syntes egentlig det ble litt kult.

Found poem av Al Fogel

Blackout Poetry
Dette kjenner nok enhver tumblr til (eller om man brukte tid på weheartit en gang i forhistorien), og det er ganske selvforklarende: du finner en bok og svarter ut hele siden utenom ord du velger ut. Dette er diktet ditt. Det er altså en form for found poetry, men forskjellen er her at du kutter og klipper teksten, mens i et typiskt found poetry så er teksten som originalt bare satt opp med linjebrudd og vers. Noen lager blackout poetry ved å planlegge litt – de ringer rundt ord de liker og ser hva de har, for så og til slutt finne en setning de liker. Mens noen lar skjeben føre deres poetiske sharpie, og tar ord for ord etter hva som faller naturlig for diktet. Her kan man være ekstra kreative også, og bruke farger eller lage litt mer kunstnerisk utseende enn den klassiske svarte siden. Se her for mange kule ideer på pinterest.

Fridge Magnet Poetry
Hvem får ikke trangen til å dikte litt når man går forbi et kjøleskap med ord-magneter?

Driver dere med sånn her dikting? Eller vet dere om noen andre sånne her type diktformer?
Sunniva x

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *