Interessant i Bokverden #24

God mandag! Her på Kvardagsbiblioteket ble det litt kluss denne morgenen da dette innlegget ble publisert før det skulle (…) men jaja, sånn kan det gå! Vi kommer sterkere tilbake nå med et litt oppdatert mandagsinnlegg til dere, med mange spennende linker. Håper dere finner noe av interesse!

1. Caroline fra Bokstund anbefaler 4 noveller.
    2. Denne uka så LitHub tilbake på de første anmeldelsene av Harry Potter and the Philosopher’s Stone for 20 år siden, veldig morsom lesning! Likte spesielt den i New York Times: «like Harry Potter, she [Rowling] had wizardry inside, and has soared beyond her modest Muggle surroundings to achieve something quite special.»
    3. Hvorfor liker vi så godt å lese om jenter som har forsvunnet?
    4. Om muntlige fortellinger i Libanon!
    5. Skandale i Danmark: Tiderne Skifter, et dansk forlag eid av Gyldendal, har siden 2002 unnlatt å betale forfatterene sine royalties.
    6. Queen Margaret Atwood om Mr Darcy og Jane Austen.
    7. Om bokklubber på 1700-tallet!
    8. Tidenes overskrift i The Guardian denne uka: ‘Hygge under threat from friluftsliv as lifestyles battle for bookshop supremacy‘.

PS: Den fantastisk fine boka på bildet er The Smile Stealers av Richard Barnett, som er fylt med utrolig fine illustrasjoner av tenner og tannhelse! Perfekt hvis du, som Victoria, er litt over gjennomsnittet interessert i det litt groteske og merkelige.

Victoria & Sunniva

Forrige ukes linkpost finner du her.

1 comment on “Interessant i Bokverden #24

1. Pingback: Interessant i Bokverden #25 | Kvardagsbiblioteket