Bøker fra første halvdel av 2017: A Recap

Vi er halvveis gjennom 2017, og jeg ligger for øyeblikket ni bøker foran timeplanen i mitt mål på Goodreads om å lese 70 bøker i år. Dette inkluderer et par bøker jeg har begynt på uten å lest ferdig, et par bøker jeg har lest tidligere (Harry Potter) og et par tekstbøker jeg har brukt for universitetet. Men utenom det så har de fleste bøkene blitt lest fra første til siste side, så jeg tenkte å kikke tilbake over noe av det jeg har lest som har gjort mest inntrykk.

Jeg startet året skikkelig bra med en del korte bøker fra EBokBib-appen. Dette inkluderte Liv Marit Weberg sine bøker om Anne-Lise, en ung jente som ikke helt har noe formål i livet. Ganske sikker på at jeg leste den ene på flyet til Paris, og den andre på flyet tilbake fra Paris. De er korte, fulle av både humor og mange gjenkjennlige øyeblikk: vi er nok alle litt som Anne-Lise. Victoria har skrevet mer utfyllende om bøkene her, så ta en titt.

Den første boken min i 2017 var forøvrig Frode Grytten sin helt fantastisk nydelige samling Venter på Fuglen. Dette er en samling av tweets han skrev på twitter, og om du ikke allerede har oppdaget Grytten vil du gjøre det med denne samlingen. Det er umulig å stoppe å lese denne boken, fordi alle tekstene er så korte at du rekker liksom en til og så en til.

To andre favoritter var 2016-bøkene Kan jeg bli med deg hjem av Marie Grønborg Aubert og Og hver morgen våkner jeg av Marita Hansen. Aubert sin novellesamling var en av de mest omdiskuterte debutene i fjor, og både jeg og Victoria var helt enige om at det fortjente den å være. En slik bok som får deg til å føle deg litt fortapt når du er ferdig. Men da kan du jo plukke opp Og hver morgen våkner jeg, en trist men vakker bok om Marita som mister kjæresten. Jeg skrev en anmeldelse av denne tidligere i år, og fikk også spørre Marita noen spørsmål om skriveprosessen.

Mye norsk litteratur så langt i år. En murstein som på ingen måte ble for lang var Lars Saabye Christensen sin Magnet. Denne hørte jeg på lydbok, og jeg synes Kim Haugen er en fantastisk flink forteller. Storkoste meg med denne: god prosa, gode karakterer og godt alt mulig annet. Saabye Christensen er utvilsomt en av mine favoritter – selv om jeg ikke helt lot meg engasjere av hans diktsamling Kargo som jeg prøvde meg på i etterkant. Men har lest litt i novellesamlingen hans Stedsans og svært fornøyelig så langt.

Jeg absolutt elsket Fredrik Hagen sin debut Jeg kom plutselig til å slutte å tenke på deg. Bør leses!

Den australske YA boken Laurinda av Alice Pung holdt meg veldig underholdt den første uken i Indonesia. En veldig lett bok, akkurat det du ofte vil ha i en YA bok, uten at den ble barnslig på noen måte – boka var smart, morsom og ikke minst skarp. Min favoritt så langt i år av en ikke-norsk forfatter (utenom J K Rowling og Terry Pratchett da, selvfølgelig).

Jeg hørte også Aziz Ansari lese opp sin non-fiction bok Modern Romance, og har i etterkant sitert ham i flere diskusjoner om samtidens dating scene. En veldig interessant bok!

Og det var høydepunktene så langt – mye bra norsk litteratur. Holder for tiden på med to lydbøker (du gjettet det, det er Harry Potter og Terry Pratchett hehe) og nærmer meg slutten av Lotta Elstad sin nye bok Jeg Nekter å Tenke som jeg har fått av Flamme forlag for å lese før den kommer ut første uken av august. (Obs! Vi fikk også Lotta Elstad sin tidligere roman Et eget rom til å gi bort til en av dere lesere, så klikk her for å se hvordan du kan vinne!)

 Hva har deres favorittbøker vært så langt i år?
Sunniva x

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *