Interessant i bokverden #29

God mandag! For Sunniva er det en ganske normal uke med lesinger og et skriveprosjekt på gang, mens Victoria begynner sin første uke som 100% karrierekvinne etter å ha levert inn masteroppgaven sin forrige uke.

Sunniva og Victoria x

Forrige ukes linkpost finner du her.

3 comments on “Interessant i bokverden #29

1. Åh, så masse kult dere deler! Tror det skal bli litt rart å lese de Austen-brevene, det kjennes litt ut som å invadere privatlivet hennes, på en måte. Jeg kjenner jeg blir litt nysgjerrig på den prosessen rundt det å publisere privat korrespondanse fra nå døde, berømte forfattere. Brevene er jo på et vis historiske/kulturelt viktige artefakter, men de ble jo som regel skrevet i privatlivets sfære. Hvis det gir noe mening, haha.

Det er kjempeinteressant! De går vel gjerne i arv i generasjoner frem til noen bestemmer seg for å publisere det, og det er vel såpass lenge siden hun døde at de ikke helt tenker på hennes ‘privatliv’ lenger. En ting som jeg synes er rart å tenke på er at de som skrev på den tiden sa seg liksom enig til en helt annen type berømmelse enn vi har i dag. For eksempel ville de vel aldri lest hennes private brev på den tiden, men vi vil jo vite alt om en person vi beundrer.

2. Pingback: Interessant i bokverden #30 | Kvardagsbiblioteket