Interessant i bokverden #30

God Mandag! Denne uken har vi noen skikkelig bra linker for dere, om vi får si så selv. Vi har både humor, litt drama (søstrene Hjorth!!) og en fantastisk link over spennende arrangementer for alle som bor i Oslo-området. Ha en ordentlig flott uke alle sammen!

• The Guardian har printet et intervju med Neil Gaiman. Han sier blant annet: ‘I’m scared that one night I will be on the Tube and my eyes will suddenly liquify and roll down my cheeks like huge pearls, leaving me sightless and alone on the Underground.’ Altså, ikke rart å forstå at dette er mannen bak Coraline.
  • New Yorker har en samling badges for frilansere.
  • Helga Hjorth har skrevet en bok i hemmelighet; skjult på forlagets lister og bokhandlenes oversikt om bøker som kommer. Fri Vilje er skrevet som et motstykke til søstren Vigdis Hjorth sin Arv og Miljø som skapte en lignende diskusjon som Knausgårds sine bøker gjorde om hvor grensen går mellom virkelighet og fiksjon.
  • Om du bor i Oslo eller omhegn bør du sjekke ut Litteraturhusets program for høsten. Mye spennende som skjer, blant annet dette foredraget med professor Tori Moi om hvordan Margaret Atwood sin Handmaid’s Tale passer inn i samtidens politiske situasjon. OBS: Jonathan Safran Foer kommer til Norge på Onsdag!!!!!
  • Studier har vist at barnelitteratur domineres av mannelige karakterer, men nå kommer en flom av kvinnelige rollemodeller inn på markedet blant annet i titler som Good night stories for rebel girls og Women in science.
  • Charles Bukowski kommer snart med en bok om å skrive, og her er en liten smakebit. ‘Be honest, have a few drinks, and submit everything.’ En kort men veldig fin artikkel – anbefales for skribenter som strever!
Sunniva og Victoria x

Forrige ukes linkpost finner du her.

Ps. Vi prøver så godt vi kan å holde oss oppdatert på hva som skjer i bokverden både i Norge, England, Australia og i resten av verden, men det er en stor business og vi er bare to stykker. Hvis du kommer over en link du synes er spesielt interessant blir vi skikkelig takknemmelige for tips, send oss en melding på insta, facebook, twitter eller på kontakt@kvardagsbiblioteket.no.

1 comment on “Interessant i bokverden #30

1. Pingback: Interessant i Bokverden #31 | Kvardagsbiblioteket