Bokhøsten 2017

God onsdag! Dette innlegget kunne vel strengt talt bare hatt tittelen «Bøker jeg vil lese i høst», men Bokhøsten 2017 hørtes litt bedre ut i mine ører. Til tross for at det enda ikke heeeelt er høst (det er fortsatt noen dager med over 20 grader i London, så da later jeg som det fortsatt er sommer!), annonserer norske forlag i disse dager høstlistene sine og der finnes det mye spennende! Her kommer derfor et lite utvalg bøker jeg vil lese fremover.

Blå av Maja Lunde

12. Oktober 2017, Aschehoug

Maja Lunde, kjent for debuten Bienes historie fra 2015, kommer om et par måneder med sin neste bok, Blå. Blå skifter Lunde fokuset over på en annen av naturens sårbarheter: vann. I likhet med Bienes historie følger vi i Blå mennesker over ulike tidsperioder, hvor tilgangen på vann varierer veldig mellom de ulike tidsepokene. Gleder meg til å lese denne!

På motorveiene av Runa Fjellanger

August 2017, Forlaget Oktober

I denne debutromanen møter vi Anna og Ida som er på kjøretur gjennom Europa. Romanen ‘er fortellingen om det skjøre og prøvende kjærlighetsforholdet mellom Anna og Ida’, og handler om makt, grenseløshet, vennskap, begjær og å såre de som står deg nærmest. En kort roman jeg tipper jeg sluker relativt raskt.

Kan vi bare late som av Camilla Sandmo

30. august 2017, Vigmostad & Bjørke

Emma driver med kunstløp – når hun ikke spiller Sims eller drømmer om å bli en berømt blogger, i det minste. Jossi spiller hockey og vil helst bare ha det gøy. Et veddemål fører til vennskap mellom de to. Forhåpentligvis skikkelig bra YA-litteratur!

Under snøen av Monika Steinholm

6. september 2017, Vigmostad & Bjørke

Jeg er som kjent veldig glad i Monika sine tidligere bøker, Nærmere kommer vi ikke og Fuck verden. Nå kommer den tredje og siste boka om Jens, Niklas og Gunn. Denne romanen finner sted rett før jul, og forlaget lover oss mye snø og julestemning!

Lysår av Didrik Morits Hallstrøm

August 2017, Cappelen Damm

Solstormer har gjort jorda ubeboelig. 24 utvalgte passasjerer i kryosøvn og med slettet hukommelse er på vei til den nærmeste beboelige planet, 543 lysår unna. Lysår er visstnok en trist og spennende science fiction om å reise gjennom tid og rom.

Barsel av Kristin Storrusten

August 2017, Tiden Forlag

Denne har jeg sett glimt av på Instagram titt og ofte de siste ukene, og det jeg har sett så langt frister veldig til videre lesning! Barsel er en diktsamling om å få barn – for de som har fått barn, som skal få barn, som vil få barn. «Det handler om følelsen av å være totalt ensom, samtidig som du aldri får være alene.»

Ser du frem til noen utgivelser denne høsten? Jeg tar som vanlig med glede i mot tips!
Victoria x

4 comments on “Bokhøsten 2017

1. Så mye å glede seg til i høst! Jeg leste nettopp En moderne familie og ble helt bergtatt. Neste ut på lista over det som kommer i høst er Blå. Store forventninger! I tillegg er jeg ganske nysgjerrig på den nye essaysamlinga til Agnes Ravatn, som jeg ikke kommer på navnet på i farten, men tror den blir sluppet til uka.

Ikke sant! Jeg leste også nettopp En moderne familie – FOR en bok! Se opp for anmeldelse i nær fremtid, hehe 😉 Gleder meg så til å begynne å lese Blå.

– Victoria x

2. Pingback: Interessant i Bokverden #35 | Kvardagsbiblioteket