Wreck this journal

Mange av dere har sikkert hørt om denne boka: Keri Smith’s Wreck this journal. Det er rett og slett en bok med ulike oppgaver som går ut på å søle til, rive opp, skade og utføre andre ødeleggende handlinger mot en bok. Det er litt rart å kjøpe noe kun for å skulle ødelegge det, men jeg synes det er noe utrolig befriende ved tanken. Vi blir ofte litt fanatiske når det gjelder bøkene våre – vi passer på å bøye permen på bøkene minst mulig, noen av oss har små poser rundt bøkene om vi har de med oss rundt i veske eller sekk, og vi får nærmest hjerteinnfark om vi finner eselører i en bok. Her har du altså lisens til å bli litt crazy, tegne utenfor strekene og slippe deg litt løs.

Warning: During the process of this book you will get dirty. You may find yourself covered in paint, or any other number of foreign substances. You may get wet. You may be asked to do things you question. You may grieve for the perfect state you found the book in. You may begin to see creative destruction everywhere. You may begin to live more recklessly.

Interessant nok har denne boka blitt et slags fenomen, hvor folk legger ut videoer og bilder om hvordan de har wrecked their journals. Omtrent som for å vise sin kreativitet og kunstneriske skills. Kanskje litt countrer productive, vil noen mene, siden greia med denne boka var at man ikke skulle være perfeksonistisk, men å slenge den i gulvet og hoppe opp og ned på den med sølete sko. Men du kan også argumentere at poenget med å hoppe opp og ned på den med sølete sko var for å la seg selv bli litt mer leken, litt mindre opphengt i rammer og regler, for å kunne la kreativiteten flyte lettere. Uansett hvilken road of wrecking du velger å gå med din journal så blir, forhåpentligvis, resultatet at du føler deg litt mer kreativt stimulert.

Her er to videoer fra youtube, en fra flinke Sanne fra Booksandquills om journalen og andre lignende prosjekter Keri Smith har gitt ut, og en video som viser frem noen av sine ferdige, wrecked sider.

 

Jeg har en av disse her selv hjemme i Norge, og den er enda ikke helt ferdig. Jeg gikk litt mer den veien for jeg skjødesløst bare skriblet over, uten noe energi lagt i å få den til å se pen ut. Fordi jeg er meg er jeg nå i diskusjon med meg selv om jeg vil a) fortsette å formålsløst vrake den, b) bruke de få kunstneriske evnene jeg har til å emulere et kunsstykke av en wrecked journal som i videoen over her, eller c) kjøpe en helt ny journal slik at hele kan se vakker ut når jeg er ferdig, ikke bare ca. halve. Prosjektet er satt på vent, siden den ikke fikk prioritering i kofferten til Melbourne, og fordi jeg ikke helt klarer å bestemme meg.

Har dere hatt en Wreck this journal? Hvilken fremgangsmåte foretrekker dere, den skjødesløse eller den artistiske?
Sunniva x

 

Som dere kanskje la merke til er headeren vår for dette innlegget også hentet fra Sanne sin video. Besøk kanalen hennes her.

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *