5 spørsmål om jobben min med Stine Friis!

God fredag!

Vi kickstarter høsten (og helga!) med en ny spalte på Kvardagsbiblioteket, hvor vi snakker med kule folk i bokbransjen og omegn og stiller de 5 faste spørsmål om jobbene deres, karrieretips og boktips til #lesverden!

Vi begynner med SoMe-queen bee Stine Friis, som jobber som Kommunikasjonskonsulent for litteratur hos Aschehoug! Stine er råbra på sosiale medier, både i arbeidet sitt og i fritiden – blant annet på bloggen hennes, hvor hun skriver mye om zero waste og generelt om livet. Stine er også dama bak mye av innholdet på Aschehoug sin Instagram, @ungebokelskere og UGLA.no!

1. Hvordan ser en vanlig dag på jobben din ut?

Jeg starter alltid dagen med en kopp kaffe mens jeg lager to do-lista mi. Uten den faller alt sammen. En av de tingene jeg jobber mest med er innholdsproduksjon for de ulike kanalene våre, og det produseres ofte fra dag til dag – så jeg fyller fortløpende inn punkter i publiseringsplanen utover dagen. Ellers er det noen møter her og der, oppfølging av prosjekter, mye skriving, foto og video og innimellom slagene prøver jeg å lese litt manus.

2. Hva liker du aller best med jobben din?

At den er så variert! Selv om jeg gjør teknisk mye det samme er det alltid en ny bok eller en ny tematikk å sette seg inn i.

3. Har du et tips til de som aspirerer til en karriere innenfor ditt felt?

Vær nysgjerrig! Og hold deg oppdatert på ulike sosiale medier, hvordan de brukes og hvem som bruker dem. Å se hva andre forlag eller bookstagrammers driver med er også bra, men følg også med på andre typer bedrifter eller merkevarer. Om du spesifikt vil jobbe med kommunikasjon i forlag er det også smart å lese en del, eller i alle fall vite noe om hvilke forfattere forlaget har – eller hvilke områder forlaget gjør det bra på.

4. Hva leser du akkurat nå?

Jeg har ennå ikke sett verden av Roskva Koritzinsky og Forbudte sanger av Moddi. Sistnevnte kommer ut i oktober. Ellers leser jeg jo alltids hundre ting samtidig, men rekker ikke alltid lese alt helt ferdig. Jeg lytter også til This changes everything av Naomi Klein, sånn på siden.

5. Kan du anbefale en bok som ikke er fra Skandinavia eller engelsk-språklig land?

Nå begynner det å bli noen år siden denne boka kom ut da, men jeg må bare nevne Morgen i Jenin. Jeg pleier ikke å gråte mens jeg leser bøker, men denne gråt jeg av, midt på natta. Den viser menneskene i Israel/Palestina-konflikten på en så utrolig ekte måte, og den gikk bare veldig inn på meg. Om noen ikke har lest den enda så gjør det!

Og nå spør vi dere – hvem vil du høre fra i denne spalta? Det kan være forleggere, forfattere, bokhandlere eller hvem som helst som jobber med bøker!

You may also like

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *