Utflukt til et trykkeri

Forrige uke hadde vi en utflukt ca. 40 minutter utenfor Melbourne med min Advanced Book Publishing-klasse, hvor vi fikk besøke The Bindery trykkeri. Jeg så veldig frem til den turen, men dessverre var det en del bråk inne i trykkeriet til å få med meg alt som ble sagt og forklart. Men jeg tok en del bilder, og tenkte at noen av dere likevel ville finne det interssant å se.

Bøker trykkes stort sett på ganske store ark som tilsammen på begge sider tilsvarer 16, eller eventuelt 12, sider. Dette er grunnen til at bøker stort sett har et antall sider som kan deles på 16 (240, 256, 272 osv). Det er også grunnen til at barnebøker ofte har 32 sider, fordi 16 blir litt kort, og 48 litt langt. Arket brettes sammen og klippes på sidene, så det blir én seksjon. Alle seksjonene legges i riktig rekkefølge, og bøken blir deretter sydd eller limt til coveret. Det er mye forskjellig å velge mellom av teknikker og variasjoner når det kommer til print av bøker, og alt dette er valg redaktører må ta før boken sendes til print. Man må velge hva slags papir man vil ha, hvor tykt det skal være, hvilket format boken skal printes i, hva slags kutt sidene skal ha osv. Å ha ulike finishes på forsidene vil koste mer, som for eksempel glans, og bøker som kanskje ikke vil selge så bra har ikke stort nok budjsett til sånt. Det er også ulike måter å printe på, som dere vil se på bildene er det noen litt eldre mens noen er ordentlig store og moderne.

Sunniva x

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *