YA Spotlight: Hjertet er en Knyttneve av Ingrid Ovedie Volden

*Leseeksemplar fra Aschehoug

Åh! I helga leste jeg en skikkelig feelgod roman for unge voksne. På lørdag kveld slengte jeg meg på sofaen med litt lørdags-godis for å lese noen sider i Ingrid Ovedie Volden sin nye roman, Hjertet er en Knyttneve, og endte opp med å ha lest hele boka i løpet av noen timer!

I denne romanen møter vi Oliver og Aline som går i samme klasse men ikke kjenner hverandre. Tilfeldigheter og en skoleoppgave fører til at de møtes på kardiologisk avdeling på sykehuset. Det som følger er en historie om kjærlighet og hjertetrøbbel – bokstavelig talt.

Oliver er en av de kule gutta i klassen og kommer nesten alltid for sent på skolen. Det ingen vet er at foreldrene hans nettopp har gått fra hverandre, og at hverdagen på hjemmebane er svært annerledes fra hvordan det ser ut fra utsiden. Aline er den nye jenta i klassen, og passer alltid på å være førstemann i klasserommet slik at hun ikke må snakke med noen – hun vil nemlig flytte tilbake dit hun bodde før, og har derfor en plan for å finne seg minst mulig tilrette på den nye skolen.

Så får de en tverrfaglig skoleoppgave hvor de må velge et organ og lage en presentasjon om det. Aline velger hjertet. Oliver sin far får plutselig et illebefinnende og må legges inn på sykehuset. Dermed møtes de på kardiologisk avdeling og begynner gradvis å snakke sammen.

Det eneste som skurrer litt i denne boka, er hvor enkelt det er for Aline og Oliver å komme i kontakt med leger og ansatte på sykehuset for å gjøre research for skoleoppgavene deres. Med tanke på alderen til målgruppa for denne boka er det litt problematisk at enkelte ting forenkles såpass mye.

Hjertet er en Knyttneve er uansett en feelgood-ungdomsroman om å føle seg utenfor av ulike grunner, og om den første ordentlige forelskelsen og hvor vanskelig den kan være selv når det ikke er noen åpenbare hinder i veien. Det er vanskelig å skulle bestemme alderen på klassetrinnet i romanen, men jeg vil si denne passer fint for både ungdom og yngre barn – det er ingenting spesielt kontroversielt eller spenningsfylt, bare en veldig koselig roman om å måtte håndtere en vanskelig situasjon.

Har du lest denne boka eller andre av Ingrid Ovedie Volden?
Victoria x

 

Her kan du lese flere YA Spotlight anmeldelser!

0 comments on “YA Spotlight: Hjertet er en Knyttneve av Ingrid Ovedie Volden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *