7 sakprosa bøker vi vil lese i 2018

Little Black Book av Otegha Uwagba

Skal du bare lese én sakprosa bok i år, la det være denne! Har skrevet om denne lille perla flere ganger – rett og slett fordi den er så bra! Forfatteren Otegha Uwagba driver eget firma og har samlet sine beste tips for kvinner i starten eller tidlig i karrierene sine (men også ypperlig for eldre kvinner (og menn!) som føler seg litt stuck). På knappe 100 sider får du motivasjon, tips til hvordan du burde spørre om lønnsøkning og tips til hvordan du kan utvikle deg selv eller din bedrift. Enhvert ungt menneske burde ha et eksemplar av denne boka synes jeg – den koster dessuten knappe 50 kroner!

Women & Power: A Manifesto av Mary Beard

Kort og godt om kvinner og makt gjennom historien, skrevet av en av de best kjente historieprofessorene i Storbritannia. Ekstra pluss for at den har veldig fint cover (ja, det er lov å være litt overfladisk, vel.)

Men Explain Things to Me av Rebecca Solnit

Har ingen forklaring på hvorfor jeg fortsatt ikke har lest denne (eller Solnit generelt!) – så 2018 får bli året, tenker jeg. Men Explain Things to Me er en essaysamling om, vel, menn som forklarer saker for kvinner. Boka blir ofte kreditert som opprinnelsen til begrepet «mansplaining». Solnit er visstnok en fantastisk essayist, så denne gleder jeg meg til.

The Vanity Fair Diaries av Tina Brown

For noen uker siden leste jeg en artikkel om Tina Brown sitt liv i anledning utgivelsen av hennes memoarer, The Vanity Fair Diaries, og ble øyeblikelig interessert. Tina Brown var editor-in-chief av magasinet Vanity Fair i nesten ti år fra hun var tjuefem år gammel. Denne boka virker som den er like deler skildringer av et glamorøst New York og veldig veldig hardt arbeid fra Brown sin side. Inspirerende og underholdende, håper jeg.

I Am, I Am, I Am av Maggie O’Farrell

I Am, I Am, I Am handler om forfatteren Maggie O’Farrell sine flertallige nær-døden opplevelser. Fra en barnesykdom hun egentlig ikke skulle overlevd til et ekkelt møte på en mørk og øde vei, skriver O’Farrell om hvordan mennesker reagerer når døden står rundt hjørnet.

The Bestseller Code av Matthew Jockers og Jodie Archer

Denne boka begynte jeg faktisk å lese allerede i 2016, men la den til side og kom aldri tilbake til den – studier og andre bøker kom nok i veien. Nå som jeg ikke lenger studerer er det virkelig på tide å plukke opp denne igjen, ikke minst for den er gull verdt å lese nå som jeg faktisk jobber med salg av bøker! The Bestseller Code handler om en vitenskapelig måte å vurdere hvilke bøker som blir bestselgere og hvorfor.

The Year of Magical Thinking av Joan Didion

Noe av det vanskeligste jeg vet er å snakke om eller tenke på døden eller å miste noen. Joan Didion mistet brått mannen sin samtidig som hun nesten mistet datteren sin en jul for flere år siden. Den opplevelsen ble til denne boka. Vil lese denne mest fordi jeg håper den vil gi meg litt bedre perspektiv på livet, men også fordi den er kritikerrost og jeg enda ikke har lest noe av Didion.

Hva er ditt beste sakprosa-tips? Leser alt for lite og vil gjerne lese mer!

Victoria x

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *