Interessant i Bokverden #53

God mandag! I ukens linker er det mye spennende, blant annet en sak om kvinnelige forfattere og å skrive selvbiografiske romaner, samt en interessant sak om hvorvidt lydbøker er like «mye» bøker som fysiske bøker er. Nå går vi inn i den siste hele januar-uka og gradvis blir det lysere både tidligere og lengre på kvelden – men fortsatt er det likevel mest fristende å tilbringe litt ekstra tid innendørs med peis/varmeovn, noe digg å drikke eller spise og en skikkelig god bok. Heldigvis ser det ut til å bli et bra bokår med mange interessante utgivelser!

Fra en av de fineste bokhandlerne i London, Lutyens & Rubinstein i Notting Hill.

  1. «Let’s assume the female writer needn’t have lived out the narrative to write it.» Hvorfor antar vi så ofte at kvinnelige forfattere har opplevd det de skriver om?
  2. Majoriteten av de bestselgende bøkene i den engelskspråklige verden i 2017 var skrevet av kvinner!
  3. Anser vi å høre på en lydbok som det samme som å lese en bok?
  4. Lyst på en tatovering? Hva med en av disse 20 litterære tatoveringene!
  5. Pottermore skriver om alle gangene Hermine faktisk likte å bryte reglene. «Sometimes, at Hogwarts, good behaviour didn’t necessarily mean doing the obvious thing.»
  6. 1. februar kommer Julian Barnes sin nye bok, The Only Storyher kan du høre forfatteren selv lese de første sidene av romanen.
  7. 12 spansktalende forfattere du burde få med deg. Perfekt for #lesverden – min leseliste ble nettopp endel bøker lengre!
  8. 20 forfatterbilder fra deres første bøker og deres seneste utgivelser.
  9. I 2018 er det 200 år siden Frankenstein først ble publisert – hvorfor er vi fortsatt så investert i historien om doktoren og hans monster?
Sunniva & Victoria x

Forrige ukes mandagspost finner du her.

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *