Bøker som blir film i 2018

Det er alltid spennende å høre at en bok som falt i smak skal bli til film. En sjanse til å forelske seg i historien på en helt ny måte. Vi gleder oss skikkelig til Simon vs. the Homo Sapiens Agenda kommer ut (to uker!!!) selv om traileren får den til å se litt basic ut. Her er noen av filmene som kommer i år som er basert på bøker – er ikke sikker på om alle disse filmene vises på kino i norge.

Love, Simon
Vår favoritt YA bok, vidunderlige Simon av Becky Albertalli handler om en homofil gutt på 17, og hvordan han presses til å komme ut av skapet etter at en klassekamerat oppdager emailer Simon sender med en annen homofil gutt på samme skole: Blue. Nick Robinson fra film adapsjonen av Everything, Everything spiller Simon, og filmen kommer ut på kino i april.

Ready Player One
Denne boka av Ernest Cline ligger å venter på bokhylla mi i Storytel. Det er 2045, og Wade Watt tilbringer meste av tiden sin i en virtuell verden hvor han konkurrerer med andre spillere om å løse gåter basert på pop-kultur fra tiår siden – den som løser gåtene loves makt og rikdom, så Wade oppdager fort at de andre spillerne er villige til å drepe for å vinne. Filmen kommer ut i slutten av mars, og regisseres av ingen annen enn Steven Spielberg.

Crazy Rich Asians
Denne bestselgeren av Kevin Kwan handler om når Rachel blir med kjæresten Nick hjem til Singapore for et bryllup, og oppdager at han er crazy rich, og at det er et liv som kanksje ikke passer så godt for henne. Jeg har nå lyst til å lese denne boka, og se filmen som inkluderer skuespillere som Constance Wu and Ken Jeong. Filmen kommer ut i august.

Det som inte dödar oss/The Girl in the Spider’s Web
Lisbeth Salander inntar på ny filmlerretet, denne gangen spilt av Claire Foy fra The Crown. En litt annen rolle enn dronning Elizabeth, eller hva? Blomkvist og Salander blir involvert i en sak med cyberkriminelle og korrupte regjeringsansatte. Filmen kommer ut i november.

Annihilation
I denne thrilleren av Jeff Vandermeer drar en biolog på en ekspidisjon til mystisk område for å finne ut hva som drepte hennes mann. Denne filmen har et solid cast med Natalie Portman, Tessa Thompson og Gina Rodriquez. Filmer har allerede premiert.

Er det noen bøker som adapteres til film i år som dere ser frem til?

4 comments on “Bøker som blir film i 2018

1. Beathe Solberg

YES! Jeg var ikke klar over at Simon-boken var filmatisert og jeg fikk meg dermed en veldig gledelig overraskelse! En av mine favoritter innen ungdomsbøker! Tusen takk for tips! 🙂

Så flott at vi kunne bringe deg denne gledelige overraskelsen Beathe! Vi er helt forelsket i Simon her på Kvardagsbiblioteket, og gleder oss skikkelig!

2. Jeg gleder meg veldig til å se Simon vs the homo sapiens agenda som film. Liker veldig godt han som skal spille Simon.

Jeg så ham faktisk for første gang i går i Everything, Everything. Kjekk ung kar det altså!