Tre steder du kan sende Sunniva din novelle (eller andre tekster)

Dette semesteret er veldig spennende et for meg – etter et år har vi liksom begynt å få såpass mye erfaring at folk begynner å stole litt på oss. Jeg har vært sykt heldig å fått ansvaret for å produsere en journal som har en tretti års lang historie på universitetet mitt, jeg er en del av dette halvårets studentteam som driver vår undervisningsforlag Grattan Street Press, og jeg har tatt initiativ som presidenten av universitetets Publishing Students Society til å starte opp en liten publikasjon hvor klubbmedlemmer kan få erfaring med å jobbe på et magasin. Dette betyr en del arbeid, men det betyr også at jeg er fullstendig avheging av at folk sender meg ting de har skrevet. Så om du er en budding writer, har en novelle, en artikkel, tegninger eller fotografi du ønsker å se i print så kan det godt være vi kan hjelpe hverandre – om du skriver på engelsk altså.

Antithesis Journal
Antithesis Journal er den eldste graduate journalen i Australia, og hvert eneste utgave av denne journalen har vært produsert av graduate studenter – jeg skrev litt om min erfaring med å skrive for dem i fjor. I utgangspunktet begynte magasinet som et sted for Phd-studenter å publisere sitt research, men de siste årene har mer og mer kreativt materiale funnet veien inn i journalen. Vi trykker mer eller mindre alt: akademisk research, sakprosa, skjønnlitteratur, dikt, kunst, tegneserier, intervjuer, bokomtaler. Vi planlegger å åpne submissions for journalen denne uken en gang, ellers er vi alltid mottakelige for kortere tekster som kan passe inn på bloggen vår. Frem til vi åpner vår Submittable kan du sende oss bloggtekster via email, som du finner på hjemmesiden vår. Uansett hvor du velger å sende inn tekstene dine vil du jobbe med en dedikert og flink redaktør.

Publish or Perish
Dette er prosjektet jeg har startet opp med forlagsstudenter her, for at alle som ønsker erfaring med å jobbe for en publikasjon kan få starte hos oss. Det er ofte mye konkurranse rundt internships og sånt, så det kan være vanskelig å få foten innenfor døra – jeg ville altså begynne noe hvor det eneste kravet er at du gjør jobben din. Vi tenker en A5 journal i svart-hvitt, og ønsker flash fiction, dikt, svart-hvitt kunst eller fotografi, eller korte tegneserier. Fristen for å sende oss noe er om fem dager, men vi trenger bare 1000 ord! Les våre guidelines her.

Grattan Street Press
Grattan Street Press er universitetets undervisningsforlag, og jeg jobber med bloggen, spesifikt skjønnlitteratur. Vi holder på med å re-designe hele siden, og vi skal pushe bloggen mye mer dette semesteret enn i fjor. Det er tre ulike kanaler du kan sende oss tekster for hjemmesiden vår: vi er interessert i sakprosa som snakker om kunst og kultur eller forlagsbransjen for bloggen vår, eller du kan skrive for vårt Millennials project, som er en platform hvor vi millenials kan skrive om alt millenial, fra ubetalte internships til dating kultur. Vi godtar også skjønnlitteratur for begge disse kanalene, altså om du skriver om noe typisk millenial så vil det gå under Millenials project, og hvis det ikke er millenial vil det ikke gå under Millennials project. Vi godtar også manuskripter, men vi har en litt ukonsis liste for tiden så jeg kan dessverre ikke gi noen råd om hva vi er på utkikk etter. For mer informasjon, se GSP submissions page.

Jeg tror helhjertet at alle disse mulighetene er flotte for alle uerfarene og ferkse forfattere – selv noe som Publish or Perish som kommer til å være en veldig uprofilert publikasjon vil gi deg erfaring i hvordan det er å samarbeide med en redaktør, og det er både gøy og nyttig. Alle disse platformene er styrt av studenter (utenom Grattan Street hvor vi har professorer som overser det vi gjør), og det er ganske kult å se hvor mye bra vi kan gjøre selv om vi enda ikke er profesjonelle forleggere. Melbourne er også en veldig fin bokby, så det er ikke noe galt i å bli publisert her!

0 comments on “Tre steder du kan sende Sunniva din novelle (eller andre tekster)