Clunes Booktown 2018

En gang i året omgjøres den lille byen Clunes, omtrent to timer kjøretur fra Melbourne, til et bokparadis. Sentrum stenges av, og markiser spretter opp. Små kaffebarer kommer trillende, og skilt som annonserer ‘More books here!’ henger i vinduer, på dører, på gatehjørner. Forfattere og bokhandlere turer inn fra hele Victoria. Gatene fylles med biler, V-line kjører ekstra tog fra Melbourne. Folk strømmer til for å høre på paneler, se etter sjeldne skatter, på leting etter de beste bruktbøkene.

Jeg var innom Clunes på søndag som en del av Grattan Street Press, studentforlaget jeg er en del av dette semesteret. Vi kom frem klokken ni på morgenen mens tåke fortsatt lå tungt over jordene. Vi kjøpte oss hver vår kaffe mens vi satte frem bøkene forlaget har publisert i løpet av sitt første år, to i en serie om koloniell historie. Innen en time hadde solen dukket opp over de rødgule tretoppene, og dunjakken kom av og solbrillene på. Jeg vet ikke hvordan en så liten by, så langt ute på landet har blitt en av de største bokarrangementene i Victorias litteratursamfunn, men sånn er det. Det var så koselig, så tenkte å dele noen av bildene jeg tok. 

Sunniva x

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *