Fire feministiske bokklubber

Det var en gang i tiden at de fleste bøkene jeg leste var bøker fra en bokklubb. TL-klubben eller Pennyklubben anyone? Bokklubber er fine, for først og fremst så anbefaler de bøker som du stort sett vil finne interessante om du finner en klubb som passer. Men de er også fine i og med at de ofte utfordrer deg, enten ved å lese dypt innenfor et tema, eller ved å lese mange ulike temaer. Også har du et helt boksamfunn som du kan snakke med om boka etterpå, og det beste i verden er jo å snakke om en bra bok! Vi har på en måte en liten bokklubb vi også, med vårt Les Verden prosjekt (neste land jeg skal lese er Indonesia: Mann, Tiger av Eka Kurniawan) så snakk gjerne til oss om fine bøker fra andre land! Men her er noen bokklubber vi følger med på, selv om vi ikke alltid leser alle bøkene eller til de riktige månedene (skal innrømme at stort sett havner bøkene bare på tbr-lista mi).

Emma Watson sin Our Shared Shelf

Kanskje en av verdens mest kjente bokklubber? Denne feminist-bokklubben startet etter at Emma begynte å lese bøker og essay om likestilling, spesielt etter at hun begynte å jobbe med UN Women. Vi elsker denne bokklubben fordi den tilbyr veldig mye variert, her er bøker om mensen, om rasisme, om kvinner som undertrykkes og om kvinner som leder, det er forfattere fra mange ulike nasjonaliteter og bøker av ulike sjangere. Jeg liker også veldig godt at de ikke bare har en hylle over bøker de har lest, men det er også en hylle med nesten 2000 bøker som snakker om disse ulike temaene og virker som passende bøker for OSS—altså går du aldri tom for girl power. Denne måneden leser de Angie Thomas sin kritikerroste YA roman The Hate U Give—kanskje det er derfor jeg ikke får tak i den på biblioteket akkurat nå? Andre titler på Emmas hylle som jeg gjerne vil lese er blant annet Why I’m No Longer Talking to White People about Race av Reni Eddo-Lodge og The Power av Naomi Alder.

Banging Bookclub

Dette podcastet fikk jeg varmt anbefalt av Victoria. Tre engelske jenter, Leena, Hannah og Lucy, leser en bok om sex hver måned og snakker om det i ca. 40 minutters lange podcastepisoder. Jeg har dessverre ikke fått hørt på så mange av episodene, fordi jeg bare har hørt på om de snakker om en bok jeg har lest, men de er intelligente, morsomme jenter som snakker ærlig og modent om sex. Hannah Winton har blant annet skrevet en bok som heter Doing It: Let’s talk about sex. Bøker jeg har lest som de har disuktert er Lolita av Vladmir Nabokov, Fifty Shades of Grey av E. L. James og The Handmaid’s Tale av Margaret Atwood. Hver episode starter med en lyd-anmeldelse av boken, som ofte høres litt sånn her ut: ehhhhhguh, og ender med at hver av jentene spør seg selv om de ville hat sex med den boka. Kanksje beste bokklubben i podcastform.

Reese Witherspoon sin Hello Sunshine

En felles norm for disse bokklubbene er sterke kvinner, og Reese har delt bøker om og av kapable damer i en god stund nå. Reese sin bokklubb fremmer kvinnelige forfattere, så om du er ute etter å lese mer kvinnelige forfattere men ikke helt hvor du skal begynne, look no further. Bøker inkluderer Celeste Ng sin Little Fires Everywhere og Eleanor Oliphant is Completely Fine av Gail Honeyman. Følg også på instagram med hashtagen #RWBookClub for å se hva Reese leser.

Lena Dunham sitt Lenny Letter

Ikke en konvensjonell bokklubb, men annenhver torsdag eller så sender Lena ut et nyhetsbrev hvor hun diskuterer bøker hun leser for tiden; alt fra enkelt artikler i magasiner til romaner. Les et utdrag fra en av titlene fra hennes nyeste Lit Thursday her.

Hvilke bokklubber følger dere med på?
Sunniva x

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *