YA Spotlight: Theatrical av Maggie Harcourt

Theatrical av Maggie Harcourt er en skikkelig sjarmerende ungdomsroman om å følge sine egne drømmer. Boka handler om Hope Parker, en syttenåring som har kapra et drømme-internship hos et velkjent teater i hjembyen, Earl’s Theatre. Problemet er bare at hun ikke kan fortelle noen om det – ikke minst fordi teateret forventer at hun signerer en taushetsplikt-avtale, men også fordi moren hennes er Miriam Parker, den best kjente kostymedesigneren i nylig tid. Hope vil ikke at noen i oppsettingen skal finne ut hvem moren hennes er, ei heller at moren skal finne ut at hun ønsker å oppnå suksess innen teater uten hennes hjelp.

De arbeider for å sette opp stykket, Piecekeepers – som visstnok er en direkte link til Harcourt sin forrige roman, Unconventional – hvor hovedpersonen spilles av Tommy Knight, en svært berømt filmskuespiller med et ganske dårlig rykte og oppførsel. Resten av crewet består av en blanding av velkjente og etablerte skuespillere og teknisk crew, og tre interns.

Hope har et internship innen stage management, og jobben hennes er mer eller mindre å forsikre seg om at alt går som smurt uten å la publikum vite at hennes rolle engang eksisterer – om det så er å minne skuespillere på linjene deres, sørge for at skuespillerne er på plass til riktig tid, eller – ekstra glamorøst – å sørge for at spesifikt Tommy Knight er tilstede for hver øvelse og er fornøyd til alle tider.

Hope blir ikke overraskende kastet inn i jobben fra første dag, og må gå gjennom flere vanskeligheter for å bevise sin verdi. At Tommy er til tider særdeles vanskelig eller at det også finnes en ung gutt med skarpe, blå øyne som konstant legger fra seg bøker og observerer Hope gjør det ikke akkurat enklere…

Theatrical er en underholdende roman om å finne seg selv, følge drømmene sine, vennskap, kjærlighet og å lære å stole på at man er bra nok på egenhånd. Leses helst en hvilken som helst hverdagslig kveld som en digg pause fra verden rundt deg hvor du i stedet lar deg forflyttes til de mørke kulissene i Earl’s Theatre.

Victoria

0 comments on “YA Spotlight: Theatrical av Maggie Harcourt