Book hangovers: hvordan komme deg videre i livet.

Book hangovers are too real. Heldigvis har vi en guide til deg slik at du kan komme deg videre i livet, selv om den ene boka er ferdig.

Legg deg ned på gulvet.
Legg hånden på hjertet. Sukk dypt. Si ting som ‘åh’ og ‘åh for en bok’ og ‘hjertet mitt!!!’. Viktig å være dramatisk. Kanskje slå av lyset, så du kan ligge i mørket. Fungerer best etter solnedgang.

Les boka om og om igjen.
Etter at du har latt boka synke ordentlig inn, start på nytt. Nå gir jo alt som skjedde i begynnelsen av boka bedre mening, alle de smarte lille hintene forfatteren la igjen. Øyeblikk i handlingen som kanskje ikke virket så viktig før du vet hvordan boka ender. Les gjerne bare favorittdelene dine. Repeter minst tre ganger. Dette er ikke masochisme, det er healing.

Les sitater fra boka på nettet.
Etter du har tatt deg nok sammen til å legge fra deg boka er det på tide å innta internett. Et godt sted å begynne er sitat-siden på goodreads. Les gjennom absolutt alle, selv når samme sitat ligger der fem ganger. Deretter kan du gå på instagram, pinterest eller ditt social media of choice og finne alle fansidene. Hvis du liker fanfic, read all the fanfic! Etter jeg leste The Song of Achilles fant jeg en instakonto som både hadde sitater, illustrasjoner og små fanfic episoder. Dette er målet.

Snakk om boka konstant. Til alle du kjenner.
Når noen spør deg hvordan det går, gi dem en utfyllende forklaring om plottet i boka er og legg ut om at den var så bra at du ikke helt kan sette ord på det. Insister at de må lese boka, helst i dag. Gjør dette selv om det ikke er den type bok den du prater med normalt leser, eller om de ikke leser i det heletatt. Erklær at denne boka vil de like.

Se filmadapsjonen.
Hvis det finnes en adapsjon av boka se den. Se alt som har den minste forbindelse til boka. Dette inkluderer timevis av intervjuer av skuespillerne og regissøren på youtube.

Widen your search.
Fortsett å mate din besettelse på alle måter du kan komme på. Her er det kun kreativitet som stopper deg. Finn merch med t-skjorter og kaffekopper, skriv ned alt på ønskelista di. Les alt som kan minne deg det minste om denne boka. Les biografien til forfatteren. Dokumentarer om tidsperioden boka er satt til, eller andre relaterte temaer. Er boka satt i Istanbul? Ta deg en helgetur.

Kok en kopp te.
Pass på at den er ekstra stor. Finn en ny bok fra en helt annen sjanger eller tidsperiode, sett deg godt til rette og begynn på nytt.

Gi deg selv mellom 6-24 måneder før du leser boka igjen.
Slike bøker gir jo aldri helt slipp, og det virker liksom alltid som en god idé å lese den på nytt. Personlig leser jeg Harry Potter cirka annenhvert år, og synes det er en god kombo av å rekke å lese andre bøker med samtidig fylle livet mitt med Galtvortglede.

Hva er ditt bookhangover-rituale?
Sunniva x

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *