Anmeldelse: Forsvarlig Behandling av Unni Cathrine Eiken

*Leseeksemplar fra forlaget

Forsvarlig Behandling er Unni Cathrine Eiken sin debutroman, og i debuten serverer hun oss en hjertevarm kjærlighetsromanen om Eilif og Vegard som møtes på Haukeland sykehus i Bergen. Det er høst og grått utenfor når Eilif blir innlagt på akuttmottaket etter en ulykke på jobben. Der skal verden hans straks lyses opp når han møter Vegard, som arbeider som sykepleier og aner ingenting annet enn en helt vanlig dag fremfor seg.

Allerede etter første møte klarer verken Vegard eller Eilif å slippe tanken på hverandre, og Vegard som vanligvis er flink til å legge fra seg jobben når han drar hjem får ikke sykehuset ut av tankene. Det som begynner som et vennskap utvikler seg snart til noe mer mellom de to, samtidig som de må navigere faktum at Eilif er Vegards pasient og ting derfor ikke nødvendigvis er så enkelt. Likevel trekkes de to stadig tilbake til hverandre, med en helt fantastisk ømhet og omsorg til og for hverandre. 

Eiken skriver svært godt med mye fokus på små detaljer, og det var spesielt fint å lese om personer som forfatteren virkelig liker og omtalte med så mye omsorg som Eiken gjør i denne romanen. Til tider kom alle de små detaljene litt i veien for selve historien, men valget av stil komplementerer sjangeren godt.

Det var så fint å lese denne type roman fra en norsk forfatter – skeive romanser finnes det jo flust av på engelsk, men på norsk blir det ofte veldig trist og tragisk når det handler om ikke-hetero forhold, noe forfatteren også skrev kort om på Instagram kontoen sin.

Forsvarlig Behandling ga meg gode kriblinger i magen mens jeg leste, som for meg er tegnet på en god romantisk bok, og berørte meg gjennom dens mange små detaljer. Leses helst i et strekk!

Victoria

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *