Interessant i bokverden (11 mai 2020)

Hei og god mandag! Er det noe som er interessant om dagen så er det hvor store forskjeller man ser rundt i verden – mens vi ser at i Norge åpner det mer og mer og nesten returnerer til en normal tilstand, har jeg (V) og flere av mine venner som jobber i London fått beskjed om at det blir nok et par måneder til med hjemmekontor.

Hva skjer egentlig med mennesker når de må endre på alt av vaner? Dere vet sikkert at Storbritannia har vært i såkalt «lockdown» i 6 uker nå (kvelden før dette publiseres skal vi få en oppdatering og info om hvordan reglene blir mindre strenge fremover, men det blir jo ikke en full åpning med en gang), og jeg har personlig hatt hjemmekontor i nesten 8 uker.

Jeg er særdeles introvert som person (og har dessuten et hatforhold til å reise med undergrunnen i rushtiden), så for meg var det egentlig ganske digg de første 3-4 ukene. Mer tid, mer ro i kroppen, det var liksom ikke stress å måtte sovne på kvelden lenger for jeg skulle jo ikke opp like tidlig. Så kjente jeg plutselig på behov for å snakke med litt flere mennesker – man er jo gjerne veldig hypp på videosamtaler i begynnelsen, men så blir det brått et tiltak, noe som krever en innsats. Hvor merkelig er det ikke at alle sosiale sammenkomster nå betyr at jeg hele tiden ser mitt eget ansikt i tillegg til de jeg snakker med?

Det føles veldig merkelig å se Norge utenfra i disse tider, spesielt fra et såpass hardt ramma land som Storbritannia. Hjemlengselen blir liksom ekstra vanskelig, for nå kan jeg faktisk ikke slenge meg på et fly hjem om et par uker hvis det blir for ille. Men vi er jo alle i lignende båt, og noen ting har heldigvis vært mulig å bruke tid på for å føle mest mulig normal – bøker er selvsagt en av disse tingene. Personlig har jeg rømt inn i verden nesten ekslusivt bestående av romantikk og feelgood bøker. Det funker veldig fint for meg.

Det er spennende å se hva bokbransjen kommer på av ideer for å takle denne krisa – det viser seg jo brått at vi alle er ganske gammeldagse, eller tradisjonelle, i hvordan bransjen fremdeles opererer. Jeg krysser fingrene for at denne krisa dytter digital og teknologisk fremgang fram litt raskere enn hva vi ellers ville sett. Og så gleder jeg meg til å lese mange romantiske komedier i bokform om to mennesker som blir satt i karantene sammen etter en one night stand, eller roommates som plutselig innser at de ønsker mer enn vennskap når de plutselig er sammen 24/7, eller hvilke som helst andre idéer som kommer ut av dette – jeg tror det blir endel.

-Victoria

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *