Bøker vi ser fram til i vår

Nytt år betyr nye bøker å glede seg til, og bokvåren 2020 lover godt! Vi hopper rett i det, så her er noen av bøkene vi ser frem til å lese.

Ser du dette? av Sigrid Agnethe Hansen

Vi kjenner jo alt litt til Sigrid fra instagram (@sigridagnethe), så det blir superspennende å lese hennes første bok som kommer nå fra Samlaget. Fra forlaget: ‘Ser du dette? handlar om Anna og eit nakenbilete som blir spreidd på nettet. Om å gi hjartet sitt til ein som tråkkar det i tusen knas. Om å vere 15 år og tore å stole på nokon igjen.’ Vi elsker en barn- og ungdoms-roman og vi elsker en spennende debutant, og denne tror vi absolutt vil falle i smak. Vi gleder oss!

Et Sted Bak Sola av Ingrid Ovedie Volden

Vi eeeelsket Ingrid Ovedie Volden sin forrige bok, Hjertet er en Knyttneve, så det er gøy at en ny bok kommer fra henne. Et Sted Bak Sola er hennes første ungdomsbok, men vi er ikke i tvil om at hun kommer til å takle en litt mer voksen lesegruppe absolutt strålende. Fra forlager: ‘Celias pappa blir funnet død i havnebassenget lille julaften. Moren baker brød og setter seg i klesskapet for å gråte. Celia klamrer seg fast til det nye livet, men hvordan går man videre med en stor, svart klump i brystet?’ Volden har vist at hun er flink til å skrive om vanskelige temaer, og om karakterer som er litt skjøre i sjela, så dette blir helt sikkert bra!

Ikke Slipp av Trygve Skaug

Straks i salg, fra 27 januar, er Trygve Skaug sin nyeste diktsamling. Og er det noen som aldri skuffer på diktfronten, så er det vel Trygve Skaug? Det er ikke så mye å røpe enda om denne diktsamlingen, utenom at den tar for seg kjærlighet, trøst og lengsel og at den er ment til å treffe et bredt publikum. Sign us up!

Rosehagtornen av Helga Songøygard Battin

[AD: Leseeksemplar fra forlaget] Nok en debutant fra Det Norske Samlaget, Rosehagtornen handler om det å bli voksen og om planter. Er det flere enn oss som kjenner oss igjen her? Fra forlaget: ‘Tilia prøver å finne plassen sin i vaksenlivet generelt og i forholdet til Adrienne spesielt. Det er lettare sagt enn gjort, for det er krevjande å vere vaksen, og Adrienne er så sikker på alt. Då er det enklare å omgi seg med planter: Dei slår rot og veks og blømer.’ Høres lovende ut, og med en kopi mottatt i posten er denne høyt på lista.

Hollowpox (Nevermoor #3) av Jessica Townsend

Det er også noen bøker fra rundt om i verden som vi gleder oss til denne våren, og høyest på Sunniva sin liste av disse er den tredje boka om Morrigan Crow. Nevermoor-serien, eller Ingenlund som den ble navngitt på norsk, var mitt (Sunniva) store funn i fjor. Vimsete, leken, voksen og varm, denne geniale fantasy-serien for unge lesere passer perfekt for lesere av alle aldre som er ute etter litt ny magi til bokhylla. I den tredje boken ser det ut til at vi virkelig begynner å ta tak i alt som skjer rundt Morrigan, og jeg skal gå rett til min lokale bokhandel for å skaffe meg denne når den kommer ut 18. februar.

Jane Doe and the Key of All Souls (Jane Doe #2) av Jeremy Lachlan

Visste du at australsk middlegrade er skikkelig hot akkurat nå? I tillegg til Townsend sin massive suksess med Nevermoor, kommer Jeremy Lachlan med andre bok i sin herlige Jane Doe-serie, også i februar. Jane Doe er en spenstig ung jente, full av viljestyrke og loyalitet til de få menneskene hun har i livet sitt. I den første boken begynner eventyret i The Manor, en slags vill adventure story hvor Jane begynner å finne ut av hennes fortid, hvor hun kom fra, hvem foreldrene er, og hva hun må gjøre nå som hun har fått denne nøkkelen som kan bli med på å løse mysteriet om The Manor.

My Dark Vanessa av Kate Elizabeth Russell

Om Vanessa Vye som hadde et forhold med sin mye eldre lærer da hun var 15, og 17 år senere blir kontaktet av en annen kvinne som har anmeldt læreren for seksuelt overgrep og vil ha Vanessas støtte i anmeldelsen. Vanessa blir tvunget til å revurdere det hun hadde sett på som et kjærlighetsforhold – det var jo frivillig. Eller? Har lest haugevis av skryt av denne boka fra lesere som har fått forhåudseksemplarer og gleder meg til den blir tilgjengelig for alle oss andre i slutten av mars (på engelsk) og april (på norsk, fra Aschehoug).

Blue Ticket av Sophie Mackintosh

Roman nummer to fra Sophie Mackintosh, som debuterte den fantastiske The Water Cure i 2018. Denne gangen fokuserer hun på morskap, et veldig populært tema i litteraturen om dagen, og i denne boka har det å få barn blitt et lotteri: man får enten en hvit billett som betyr at man få barn, eller en blå billett som betyr at man ikke får få barn. Mackintosh skriver sjukt bra og handlingen er akkurat passe dystopisk i våre øyne, så dette blir bra.

Hjemsøkelse av Jenny Erpenbeck

Om Tyskland på 1930-tallet, på vei mot det krigen. Fra forlaget: «Hjemsøkelse er en fortettet og fascinerende beretning om Tysklands nyere historie, fortalt gjennom gjenstandene og landskapene som overlever et menneske. Det er en fortelling om et mørkt århundre, men også om dets uendelige timer med hverdag.»

Jenter på do av Ida Lórien Ringdal

Fra forlaget: «Jenter på do er en rasende bok som minner oss på at verden er designet for menn. Det er en bok fylt av heksekunst, mørk humor, søsterskap og av dikt som viser fingeren, som lover hevn, som gir håp.» Høres bra ut spør du oss.

Hvilke bøker gleder du deg til?

Victoria & Sunniva x

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *